REAL LIFE TRUE STORIES

Η ανεξιχνίαστη υπόθεση της δολοφονίας μιας μαζορέτας που λύθηκε 46 χρόνια αργότερα


The Jennettes

19 Απριλίου 2021

cheerleader
Η αστυνομία είπε ότι ξυλοκοπήθηκε, βιάστηκε, στραγγαλίστηκε και βασανίστηκε για δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Ο ιατροδικαστής βρήκε ότι ο δολοφόνος της έκανε ένεση με μορφίνη.

Η Carla Jan Walker ήταν μία 17χρονη μαζορέτα λυκείου από το Fort Worth του Texas. Ήταν ζευγάρι με τον Rodney McCoy που ήταν στην ομάδα football. Στις 20 Σεπτεμβρίου 1974, το ζευγάρι είχε πάει σε έναν χορό για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και στην συνέχεια καθόταν μαζί στο αυτοκίνητο του McCoy σε έναν χώρο στάθμευσης ενός μπόουλινγκ. 

Ξαφνικά εμφανίστηκε κάποιος και ανάγκασε την Walker να βγει από το αυτοκίνητο. Ο McCoy χτυπήθηκε με ένα όπλο και έμεινε αναίσθητος. Όταν ξύπνησε τελικά έτρεξε για βοήθεια.

Τρεις μέρες αργότερα, το σώμα της Walker βρέθηκε σε ένα οχετό. Η αστυνομία είπε ότι ξυλοκοπήθηκε, βιάστηκε, στραγγαλίστηκε και βασανίστηκε για δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Ο ιατροδικαστής βρήκε ότι ο δολοφόνος της έκανε ένεση με μορφίνη, ανέφερε το NBCDFW5 News.

Οι έρευνες  στράφηκαν στον Glen Samuel McCurley, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα όπλο a .22 Ruger που ταίριαζε με τη γεμιστήρα που βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά εκείνη την εποχή δεν είχαν στοιχεία για να τον συνδέσουν με τη δολοφονία. Ο ίδιος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στο θάνατο ή την απαγωγή της Walker. 

Οι ντετέκτιβ άνοιξαν ξανά την υπόθεση αρκετά χρόνια αργότερα και της δολοφονίας και τα ρούχα και ένα σουτιέν που φορούσε η Walker τη νύχτα που σκοτώθηκε στάλθηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο που αποκάλυψε το πλήρες προφίλ DNA ενός πιθανού ύποπτου. Μέσω της εφαρμογής γενεαλογικού δέντρου GedMatch, η αναζήτηση οδήγησε σε τρία αδέλφια με το επώνυμο McCurley. 

Με βάσει τα δεδομένα της υπόθεσης η αστυνομία συνέλεξε σκουπίδια από ένα κάδο μπροστά από την κατοικία του 77 πλέον Glen Samuel McCurley τον Ιούλιο του 2020 και κατάφεραν να προσδιορίσουν ότι τα αντικείμενα ταιριάζουν με το προφίλ DNA του άνδρα που βρέθηκε στα ρούχα του Walker.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, η αστυνομία επέστρεψε στο σπίτι του McCurley και μίλησε τόσο με αυτόν όσο και με τη σύζυγό του. Ο McCurley είπε την ίδια ιστορία που είπε στους ντετέκτιβ το 1974. Είπε ότι δεν σκότωσε κανέναν και δεν ήξερε την Carla Walker. Συμφώνησε μάλιστα να παράσχει ένα δείγμα DNA και έξι ημέρες αργότερα, η αστυνομία είπε ότι ειδοποιήθηκαν ότι τα επιχρίσματα ταιριάζουν με το DNA που βρέθηκε στο σουτιέν της Walker. 

Στη συνέχεια ελήφθη ένταλμα για δολοφονία και ο McCurley τέθηκε υπό κράτηση. Ωστόσο, ο δικηγόρος του, Steve Miears δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι αθώος και έχει υποβάλει ένσταση για μη ενοχή.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο αργότερα, οι ντετέκτιβ από το αστυνομικό τμήμα του Fort Worth δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η επίθεση και η δολοφονία ήταν τυχαία και ότι η Walker και ο McCurley δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ο Glen Samuel McCurley είχε μια σχετικά φυσιολογική ζωή, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Η αστυνομία είπε επίσης ότι ο McCurley δεν είναι ύποπτος για άλλα εγκλήματα. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr