REAL LIFE TRUE STORIES

4 διαβόητοι κατά συρροή δολοφόνοι που ίσως να μην υπήρξαν ποτέ


The Jennettes

29 Ιουνίου 2021

killers
Είναι δύσκολο να προσπεράσεις τις ιστορίες για κατά συρροή δολοφόνους και τα εγκλήματα τους. Είναι σκοτεινά συναρπαστικές, έχουν συγκλονιστική πλοκή και αν και θα μπορούσαν να μας τρομοκρατήσουν φριχτά θέλουμε πάντα να τις φτάσουμε στο τέλος. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιστορίες αληθινών εγκλημάτων γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς στις μέρες μας, αν και οι αιματοβαμμένες υποθέσεις δολοφόνων τραβούν την προσοχή του κόσμου αιώνες τώρα. Ωστόσο, αρκετές από αυτές μπορεί να ανήκουν στην σφαίρα του μύθου. Είτε οι ιστορίες να περιέχουν μια δόση μόνο της αλήθειας είτε να είναι εντελώς φανταστικές. Μερικές από τις πιο διαβόητες ιστορίες serial killers είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένες από το τίποτα.

Είναι δύσκολο να προσπεράσεις τις ιστορίες για κατά συρροή δολοφόνους και τα εγκλήματα τους. Είναι σκοτεινά συναρπαστικές, έχουν συγκλονιστική πλοκή και αν και θα μπορούσαν να σε τρομοκρατήσουν φριχτά θέλεις πάντα να τις φτάσεις στο τέλος. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιστορίες αληθινών εγκλημάτων γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς στις μέρες μας, αν και οι αιματοβαμμένες υποθέσεις τραβούν την προσοχή του κόσμου αιώνες τώρα. Ωστόσο, αρκετές από αυτές μπορεί να ανήκουν στην σφαίρα του μύθου. Είτε οι ιστορίες να περιέχουν μια δόση μόνο της αλήθειας είτε να είναι εντελώς φανταστικές. Μερικές από τις πιο διαβόητες ιστορίες serial killers είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένες από το τίποτα.

O δολοφόνος με τα χαμογελαστά πρόσωπα

Ο Smiley Face Killer υποτίθεται ότι ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος που δρούσε στην Νέα Υόρκη. Ο εν λόγω δολοφόνος άρπαζε νεαρούς άνδρες από μπαρ ή πάρτι, τους βασάνιζε και στην συνέχεια τους έπνιγε στο ποτάμι. Η σύνδεση του με τα «χαμογελαστά πρόσωπα» έγινε όταν γκράφιτι με χαμογελαστές φάτσες βρέθηκαν κοντά στα θύματα του, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν η υπογραφή του. Η θεωρία εξαπλώθηκε σύντομα σε πολλές άλλες περιοχές, όπως το Οχάιο, η Πενσυλβάνια και η Αϊόβα.

Ωστόσο, βλέποντας τα πράγματα πιο ψύχραιμα, πολλοί άρχισαν να υποστηρίζουν ότι οι άντρες που είχαν πεθάνει θα μπορούσαν να έχουν πνιγεί κατά λάθος, ειδικά δεδομένου ότι πολλοί φάνηκαν να βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών τη στιγμή του θανάτου τους. Οι υποθέσεις περιπλέχθηκαν περαιτέρω από αξιωματικούς της αστυνομίας που ίσως δεν ήθελαν να παραδεχτούν ότι είχαν παγιδευτεί σε μια συναρπαστική, αλλά ανεπαρκώς υποστηριζόμενη ιστορία, καθώς και από τις οικογένειες των θυμάτων που δεν ήταν έτοιμες να δεχτούν ένα ατύχημα ως αιτία θανάτου των αγαπημένων τους. Τελικά, όπως όλα έδειξαν δεν υπάρχει Smiley Face Killer.

jenny.gr

Sweeney Todd

Το «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street» είναι ένα πολύ γνωστό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που γράφτηκε από τον Stephen Sondheim και έχει μεταφερθεί στην μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη τα χρόνια που ακολούθησαν την πρεμιέρα του το 1979. Το μιούζικαλ βασίστηκε στις ιστορίες για έναν κουρέα δολοφόνο που δρούσε στο Λονδίνο για χρόνια. Αλλά ήταν πραγματικό πρόσωπο ο Sweeney Todd; Η ιστορία είναι αρκετά αληθοφανής, αφού οι άντρες του Λονδίνου τον 19ου αιώνα επισκέπτονταν κουρείς, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν λεπίδες ως ξυριστικές μηχανές που θα μπορούσαν εύκολα να κόψουν έναν λαιμό. Μην ξεχνάμε ότι αστυνομία του 19ου αιώνα δεν είχε τους πόρους να εντοπίσει κάθε αγνοούμενο. Υπήρχε όμως εκείνη την εποχή μια σειρά από δολοφονημένους ή αγνοούμενους στην συγκεκριμένη περιοχή που τύγχανε να ήταν και πελάτες του δαιμονικού κουρέα;  

Όχι στα αλήθεια. Σύμφωνα με την PBS, η πρώτη γνωστή εμφάνιση του Sweeney Todd έρχεται μέσω μιας φοβερή πένας του 1846 και μιας συγκλονιστικής, φτηνής ιστορίας τρόμου που δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς τεκμηριωμένο γεγονός. Οι ερευνητές που έχουν σκάψει στο ιστορικό αρχείο δεν μπόρεσαν να βρουν κανένα ίχνος για νεκρούς ή αγνοούμενους. Στην πραγματικότητα, δεν μπόρεσαν καν να επιβεβαιώσουν ότι υπήρχε κουρέας στην Fleet Street του Λονδίνου από τις αρχές έως τα μέσα του 19ου αιώνα. Φαίνεται τελικά ότι ο Sweeney Todd υπάρχει μόνο στις σελίδες και τη σκηνή.

jenny.gr

Jack ο αντεροβγάλτης

Λίγες υποθέσεις κατά συρροή δολοφονιών έχουν ξεχωρίσει τόσο πολύ όσο του Jack του αντεροβγάλτη. Ο άγνωστος δολοφόνος έδρασε στην περιοχή Whitechapel του Λονδίνου το 1888, δολοφονώντας βάναυσα τουλάχιστον πέντε εργαζόμενες του σεξ και άπορες γυναίκες κατά τη διάρκεια δύο μηνών. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υποθέσει ότι οι πέντε βασικές δολοφονίες και ίσως μερικές ακόμη, διαπράχθηκαν από ένα μόνο άτομο με κάποια γνώση της ανθρώπινης ανατομίας και μια τρομακτική επιθυμία να ακρωτηριάσει τις ευάλωτες γυναίκες.

Τις επόμενες δεκαετίες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ερευνητές κατέληξαν σε μία σειρά θεωριών συνομωσίας για την ταυτότητα του δολοφόνου. Ωστόσο, μία από τις πιο διαδεδομένες υποδηλώνει ότι το Jack ο αντεροβγάλτης δεν ήταν ένας δολοφόνος, αλλά πολλοί. Είναι μια αρκετά τολμηρή θεωρία, αλλά έχει ενδιαφέρον. Η Telegraph σημειώνει ότι οι ερευνητές το 1888 δεν ήταν ομόφωνοι στο γεγονός ότι οι πέντε δολοφονίες μοιράζονταν αρκετά στοιχεία και λεπτομέρειες που να αποδεικνύουν ότι έγιναν από το ίδιο άτομο. Είναι πιθανό ότι ορισμένες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν από δολοφόνους μιμητές που προσπαθούσαν να μην εντοπιστούν αφού όλοι έψαχναν έναν διαφορετικό δολοφόνο

jenny.gr

Elizabeth Bathory

Η Elizabeth Bathory είναι μια από τις πιο διαβόητες δολοφόνους. Η ίδια ήταν μια πλούσια και ισχυρή Κόμισσα της Ουγγαρίας που γεννήθηκε τον 16ο αιώνα. Όμως όλα κατέρρευσαν όταν το 1610, οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι δολοφόνησε εκατοντάδες νεαρές γυναίκες από την περιοχή γύρω από το κάστρο της. Μερικές από τις ιστορίες υποστήριξαν ότι όχι μόνο βασάνισε τις γυναίκες, αλλά πλύθηκε στο αίμα τους σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξανακερδίσει τη νεότητα της. Η Bathory στη συνέχεια τέθηκε σε κατ 'οίκον περιορισμό και πέθανε στο κάστρο της το 1614.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά κενά στην ιστορία της. Ο Κόμης György Thurzó, ο άνδρας που επέβλεψε τη δίκη της, μπορεί να είχε συμφέρον να καταδικάσει μια γυναίκα αντίπαλο. Επιπλέον, οι μαρτυρίες μερικών από τους πλησιέστερους υπηρέτες της λήφθηκε μόνο αφού βασανίστηκαν και σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία, όπως αυτόπτες μάρτυρες των εγκλημάτων της ή των εκατοντάδων νεκρών σωμάτων, δεν υπήρχαν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Elizabeth ήταν αγία. Σύμφωνα με τον SyFy, ένας υπουργός είχε ήδη καταδικάσει δημόσια την Bathory για τη σκληρότητα της. Όμως, τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν ως κατά συρροή δολοφόνο είναι πραγματικά λιγοστά. Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μια ισχυρή γυναίκα που οι αντίπαλοι της έβγαλαν από την μέση φορτώνοντας της μία σειρά φρικτών εγκλημάτων.

jenny.gr

 

Πηγή φωτογραφιών: Instagram breakinginchaos, Instagram thereelreview1, Instagram tudor.gowns, Instagram dykwitii

Δείτε ακόμη: Sharon Tate: Η ζωή της και η άγρια δολοφονία της από τον Charles Manson

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr