REAL LIFE TRUE STORIES

Πατέρας παιδιών με σύνδρομο Down αγόρασε παγωτατζίδικο και εμπνέει δίνοντας δουλειά αποκλειστικά σε ΑμΕΑ


The Jennettes

22 Ιουλίου 2021

Πατέρας παιδιών με σύνδρομο Down αγόρασε παγωτατζίδικο και εμπνέει δίνοντας δουλειά αποκλειστικά σε ΑμΕΑ

Ένας μπαμπάς από το Ohio βρήκε τον πιο γλυκό τρόπο να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία – η επιχείρησή του, μάλιστα, δέχεται αγάπη από ολόκληρη την κοινότητά του.

Ο Joel Wegener έχει δέκα παιδιά, δύο εκ των οποίων – ο 18ρονος Josh και η 21χρονη Mary Kate - έχουν σύνδρομο Down. Δυσκολεύονταν πολύ να εργαστούν, κανένας εργοδότης δεν τους έπαιρνε στα σοβαρά. 

Προκειμένου να τους βοηθήσει, αγόρασε ένα φορτηγό που πουλούσε παγωτά, το ονόμασε Special Neat Treats και για εκείνον εργάζονται αποκλειστικά ΑμΕΑ. Ξεκίνησαν οικογενειακώς και η ανταπόκριση της κοινότητας ήταν απίστευτη. 

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο Joel, η επιχείρηση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Μέχρι στιγμής, έχει πουλήσει σχεδόν 5 χιλιάδες παγωτά. Βοηθά τα παιδιά του να πάρουν τα βασικά μαθήματα οικονομίας, να διαχειρίζονται τα χρήματα και να επικοινωνούν με τους πελάτες. «Πάντα τους κάνουν να χαμογελούν», είπε. 

Πλέον, χρησιμοποιεί το Special Neat Treats προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί. «Κάνουμε πολλά περισσότερα από το να πουλάμε μόνο παγωτό», δήλωσε στο WLWT. «Είναι μία εμπειρία για όλους, αλλά και για να δώσω στα παιδιά μου κάτι να κάνουν και να δείξω σε άλλους γονείς πως ίσως υπάρχει κάτι δημιουργικό, πέρα από τα συνηθισμένα, που μπορούμε να κάνουμε για την οικογένεια και τα παιδιά μας».

«Όποιες κι αν είναι οι δυνατότητές σου, πάντα θα υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις και να δίνεις χαρά και να έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο».

 

Δείτε ακόμη: 12 μοντέλα με σύνδρομο Down φωτογραφίζονται και καταρρίπτουν τα στερεότυπα

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

jenny.gr