REAL LIFE TRUE STORIES

Το κράτησε μυστικό για 63 χρόνια - H κρυφή ερωμένη του JFK μιλάει για πρώτη φορά


Στεφανία Παπαδημητρίου

30 Αυγούστου 2021

Το κράτησε μυστικό για 63 χρόνια - H κρυφή ερωμένη του JFK μιλάει για πρώτη φορά
Το 1958 φοιτήτρια ακόμη στο Radcliffe College, όχι απλώς ήταν «τρελά ερωτευμένη» με τον John F. Kennedy, αλλά είχαν δεσμό.

Το κράτησε μυστικό για 63 χρόνια. Τώρα, λέει την αλήθεια της.

Η Diana de Vegh είναι 83 ετών σήμερα. Έχει δύο εγγόνια, υπήρξε κοινωνική λειτουργός και ηθοποιός, ενώ διατηρεί μέχρι τώρα ένα ψυχιατρείο στο West Village. Το 1958, όμως, φοιτήτρια ακόμη στο Radcliffe College, όχι απλώς ήταν «τρελά ερωτευμένη» με τον John F. Kennedy, αλλά είχαν δεσμό.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκείνος ήταν καλεσμένος σε έναν χορό στη Βοστόνη. Την είδε και εντυπωσιάστηκε.  «Δώσε μου τη θέση σου, για να καθίσει ένας κουρασμένος γέρος άνδρας δίπλα σ’ αυτό το όμορφο κορίτσι», είπε ο Kennedy στο συνοδό της. Κάθισε δίπλα της, την κάλεσε σε μία εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα και, τελικά, πέρασαν τέσσερα χρόνια μαζί.

Κανείς τους δεν περίμενε πως θα κρατούσε τόσο. Ο JFK ήταν 40 χρονών, άλλωστε, παντρεμένος, ετοιμαζόταν να γίνει Γερουσιαστής. Αυτό δεν τον απέτρεψε από το να βγαίνει ραντεβού με μία τόσο νεαρή κοπέλα, να την παίρνει μαζί του στις προεκλογικές του περιοδείες, να την αποκαλεί δημόσια «αγαπούλα» και να της πηγαίνει καφέ. Την γυρνούσε σπίτι της τα βράδια.

«Ήταν εύκολο και βολικό, επειδή η κυρία Kennedy απείχε από αυτού του είδους τις προεκλογικές εκστρατείες», δήλωσε στην NY Post.

Η ερωτική τους φωλιά βρισκόταν σ’ ένα διαμέρισμα στη Βοστόνη, ενώ συχνά έμεναν στο Calyle Hotel του Upper East Side. Την ήθελε δίπλα του σε όλα στην αρχή, έπειτα την παραμελούσε, ενώ φήμες για φλερτ και άλλες εξωσυζυγικές σχέσεις οργίαζαν.

Το 1962, όταν ο Kennedy έμαθε ότι ο πατέρας της ήταν ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες, πήρε τις αποστάσεις του. «Δεν είχε κάτι εναντίον μου, απλώς κατάλαβε ότι θα δημιουργούνταν προβλήματα. Επειδή πολλοί γνώριζαν τον μπαμπά μου, δεν θα μπορούσε απλώς να με παρατήσει, οπότε έπρεπε να με απομακρύνει με τρόπο», είπε. «Δεν είχα καταλάβει τι γινόταν τότε, αλλά τα πράγματα άλλαξαν ριζικά».

Βλέπονταν λιγότερο, την κατηγορούσε πως εκείνη ήταν ψυχρή ενώ συνέβαινε το αντίθετο και η Diana δεν άντεχε άλλο. Αποφάσισε να δώσει ένα τέλος, λοιπόν, και να φύγει για το Παρίσι.

Δε θυμάται την τελευταία φορά που συναντήθηκαν – ήταν είτε στο σπίτι του, είτε στο Οβάλ Γραφείο. Το μόνο σίγουρο είναι πως την επόμενη ακριβώς χρονιά, ο JFK δολοφονήθηκε.

«Απλώς μούδιασα», εξήγησε, αναφερόμενη στην ημέρα που έμαθε την είδηση του θανάτου του. «Έτρωγα βραδινό σε ένα μπιστρό στη γειτονιά μου και βγήκε στις ειδήσεις και σκέφτηκα πως δε γίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Πήγα σπίτι και ξάπλωσα στο κρεβάτι και την επόμενη μέρα αγόρασα όλες τις εφημερίδες».

Ο Kennedy την έκανε να νιώθει ξεχωριστή. Σήμερα, αναγνωρίζει ότι της άρεσε περισσότερο η ιδέα που είχε σχηματίσει για εκείνον, παρά ο πραγματικός του εαυτός. Πίστευε ότι ο σεβασμός και η ανάγκη για προσοχή, ήταν έρωτας – στα 20 της χρόνια, όμως, δε θα μπορούσε να πιστέψει κάτι άλλο. Δεν είχε εμπειρίες. 

«Ήμουν προετοιμασμένη να τον κοιτάξω στα ίδια. Δεν περίμενα να δεσμευθεί πλήρως, αλλά ήλπιζα να με αγαπήσει», εκμυστηρεύτηκε. 

πηγή φωτογραφίας: Getty/Ideal Image

Δείτε ακόμη: Oι ωραιότερες στιγμές της Jackie Kennedy Onassis 

jenny.gr