Το «ματωμένο κοστούμι»: Ο λόγος που η Jackie O αρνήθηκε να το βγάλει την ημέρα της δολοφονίας του Kennedy

Εύα Κονδύλη
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Προς τιμήν των 92ων γενεθλίων της πρώην Πρώτης Κυρίας, μάθαμε την ιστορία πίσω από ένα από τα πιο εμβληματικά ρούχα της: Το κοστούμι που φορούσε όταν ο σύζυγος της δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια της.

Η Jackie Kennedy Onassis, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά fashion icons της ιστορίας και μια από τις πιο διάσημες Πρώτες Κυρίες παγκοσμίως. Σε μια μέρα όμως, η Jackie τα έχασε όλα: Τον σύζυγο της, τον Πρόεδρο της και τον ρόλο ως Πρώτη Κυρία, έναν ρόλο που αγαπούσε και επιθυμούσε να αναλάβει για χρόνια.

Τη μοιραία ημέρα της 22ης Νοεμβρίου 1963, η Jackie φορούσε ένα ροζ κοστούμι Chanel. Εκείνη την εποχή, ήταν επιτακτική ανάγκη οι Πρώτες Κυρίες να φορούν ρούχα κατασκευασμένα στην Αμερική. 

Το σύνολο ήταν κατασκευασμένο από ύφασμα boucle, με ναυτικό πέτο και χρυσά κουμπιά. Το συνδύασε με ένα ροζ καπέλο, λευκά γάντια και μερικές σειρές μαργαριταριών που στόλισαν κομψά το λαιμό της.

Όταν ο JFK δολοφονήθηκε τραγικά στο Ντάλας του Τέξας στο δρόμο του για να δώσει μια ομιλία, η Jackie καθόταν δίπλα του στο αμάξι με την ανοιχτή οροφή. 

Το αίμα του συζύγου της γέμισε το ροζ ύφασμα του κοστουμιού, χρωματίζοντάς το με κόκκινο. Στο νοσοκομείο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής της επιστροφής στην Ουάσινγκτον, η Jackie αρνήθηκε να καθαρίσει τον εαυτό της ή να βγάλει το κοστούμι, που ήταν εμποτισμένο με αίμα. 

«Αφήστε τους να δουν τι έχουν κάνει», σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους βοηθούς της.

Παρόλο που η στολή διατηρήθηκε και δωρίστηκε στα εθνικά αρχεία μετά τον θάνατο της, η κόρη της, Caroline Kennedy, αρνήθηκε να την αφήσει να προβληθεί κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα. 

Για να διατηρηθεί η μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου και να αποφευχθεί η ανάδευση κακών αναμνήσεων για την οικογένεια, το κοστούμι θα παραμείνει στην αποθήκη μέχρι τουλάχιστον το 2103

Δεκαετίες μετά το θάνατο του Προέδρου Kennedy, το εμβληματικό ροζ κοστούμι αποτελεί σύμβολο της πίστης της Jackie στον σύζυγό της και της αντοχής της μπροστά σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.

Πηγή cover: Instagram

Δείτε ακόμη: 15 σπάνιες vintage φωτογραφίες διασήμων στη Βενετία

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits