REAL LIFE TRUE STORIES

Οι χρήστες του Reddit αποκαλύπτουν τα προβλήματα της ενήλικης ζωής για τα οποία κανείς δεν μας προειδοποίησε


JTeam

31 Ιανουαρίου 2022

Οι χρήστες του Reddit αποκαλύπτουν τα προβλήματα της ενήλικης ζωής για τα οποία κανείς δεν μας προειδοποίησε
pexels
Ευθύνες, υποχρεώσεις, ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Ο δρόμος προς την ενηλικίωση είναι γεμάτος προκλήσεις και εμπόδια και σίγουρα δεν μπορεί κανείς να σε προετοιμάσει κατάλληλα για όσα σε περιμένουν τη στιγμή που αποχαιρετάς μια για πάντα την παιδική σου αφέλεια και ανεμελιά. 

Όσο είμαστε παιδιά, ανακαλύπτουμε τον κόσμο γύρω μας. Μαθαίνουμε πώς να περπατάμε, πώς να χρησιμοποιούμε το μπάνιο, πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητες μας στο σχολείο και με ένα σωρό άλλα πράγματα. Στον δρόμο όμως προς την ενηλικίωση, συναντάμε έναν περίπλοκο κόσμο που δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει παρακάτω ακριβώς επειδή δεν μας ενημέρωσε κανείς για όσα θα ακολουθήσουν.

Αυτά ακριβώς φαίνεται πως σκέφτηκε κι ένας από τους χρήστες του Reddit, ο οποίος έκανε στο κοινό την παρακάτω σημαντική ερώτηση: Ποιο είναι ένα από τα προβλήματα της ενηλικίωσης για το οποίο δεν σε προετοίμασε κανείς; Οι απαντήσεις αντιπροσωπεύουν χωρίς αμφιβολία κάθε ενήλικα και μπορείς εύκολα να βρεις σημεία ταύτισης.

1. Έλλειψη κινήτρου

Η απάντηση που έδωσε ο Captain_Snow, μας αντιπροσωπεύει πλήρως: «Πριν την ενηλικίωση, σου έδιναν πάντα το κίνητρο να τα πας καλά στις εξετάσεις, να μαθαίνεις περισσότερα. Μετά, ξαφνικά μεταβαίνεις σε έναν κόσμο που πρέπει να βρεις το δικό σου νόημα στη ζωή».

2. Πού χάθηκαν όλοι ο φίλοι;

Τι ακριβώς συμβαίνει με τις φιλίες στην ενηλικίωση; Ο χρήστης Blackdraon003 απαντά: «Οι περισσότεροι φίλοι σου βρίσκονται στο ίδιο μέρος με εσένα και μάλλον αναρωτιούνται το ίδιο πράγμα με σένα... Δηλαδή πού εξαφανίστηκες».

3. Το κυνήγι του ελεύθερου χρόνου

Οι υποχρεώσεις εξαντλούν τον ποιοτικό χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου για σένα και όπως γράφει και η Blackdraon003: «Καταλήγεις να μην έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο ή χρόνο έστω για τον εαυτό σου».

4. Περί εξαντλήσεως

Ο χρήστης London82 σχολιάζει: «Υπάρχουν τόσα πράγματα που καλούμαστε να κάνουμε αλλά ακριβώς επειδή είμαστε ενήλικες, νιώθουμε τεράστια εξάντληση με αποτέλεσμα να μην κάνουμε τίποτα από αυτά».

5. Μήπως σήμερα αρνείσαι να μαγειρέψεις;

Ο EndlesslyUnfinished γράφει πως δεν σε ενημέρωσε κανείς, μεγαλώνοντας πως «κάθε μέρα πρέπει να φτιάχνεις φαγητό» και αυτό είναι σίγουρα μέρος μιας εξουθενωτικής πραγματικότητας πίσω από την ταυτότητα ενός ενήλικα.

6. Ο χρόνος που κυλάει σαν νερό

«Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο πιο γρήγορα περνάει ο χρόνος» γράφει ο FadedQuill και αυτή είναι μία συνειδητοποίηση που μπορείς να κάνεις μόνο όταν είσαι ενήλικας.

7. Όταν πιάνεις δουλειά, είναι σαν να πηγαίνεις ξανά σχολείο

«Όταν πηγαίνεις σχολείο, πιστεύεις ότι όταν το τελειώσεις δεν θα ξαναέρθεις αντιμέτωπος με το bullying και με αρνητικά σχόλια για εσένα. Κι όμως αυτό δεν είναι αλήθεια», γράφει η lady_laughs_too_much και αρκεί να σκεφτεί κανείς για λίγο έστω την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία.

8. Και με την ευτυχία τι γίνεται;

«Προσπαθείς να ανακαλύψεις τι σε κάνει ευτυχισμένο. Όλοι προσπαθούν να σε πείσουν να κάνεις αυτό, στο οποίο είσαι καλός ή που θα σου αποφέρει πολλά χρήματα αλλά κανείς δεν θα σου πει να κάνεις αυτό που πραγματικά απολαμβάνεις», απαντά ο eternalwanderer5.

9. Τα πάντα γύρω από την καθαριότητα

Μαζί με τη μαγειρική, η καθημερινότητά σου περιστρέφεται γύρω από την καθαριότητα του σπιτιού και συγκεκριμένων δωματίων. «Η κουζίνα είναι μονίμως βρώμικη και ξέρεις ότι πρέπει να την καθαρίζεις τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα», γράφει ο cewnc.

10. Τα πάντα στη ζωή κοστίζουν

Μπορεί να μη στο έμαθε κανείς αλλά το έχεις ανακαλύψει σίγουρα μόνος σου, μεγαλώνοντας. «Ένα από τα προβλήματα των ενηλίκων για το οποίο δεν τους ενημέρωσε κανείς, είναι ότι πάντα πίστευαν πως ως ενήλικες θα μπορούσαν να αγοράσουν ό,τι θέλουν. Αλλά δεν πάει έτσι. Έπρεπε να μάθω, μεγαλώνοντας πώς να αποταμιεύω χρήματα και αυτό είναι μία από τις πιο δύσκολες διαδικασίες».