REAL LIFE TRUE STORIES

Πριγκίπισσα Margaret: Η απρόσμενη αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι η Ελισάβετ θα γινόταν Βασίλισσα


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2022

Πριγκίπισσα Margaret: Η απρόσμενη αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι η Ελισάβετ θα γινόταν Βασίλισσα
Lisa Sheridan/Hulton Archive/Getty Images
Δε χάρηκε όταν έμαθε για τον νέο της ρόλο. Ούτε ζήλεψε

Η Ελισάβετ δεν προοριζόταν για Βασίλισσα. Ο πατέρας της δεν ήταν καν Βασιλιάς – αναγκάστηκε να βρεθεί σε αυτήν τη θέση όταν ο αδελφός του σόκαρε το Παλάτι (κι ολόκληρο τον κόσμο) με την απόφασή του να αποσυρθεί από τον θρόνο και τα καθήκοντά του, προκειμένου να παντρευτεί τη διαζευγμένη Wallis Simpson. Ήταν μόνο 10 ετών όταν η ζωή της άλλαζε ριζικά. Μέχρι τότε, ονειρευόταν να παντρευτεί έναν αγρότη και να μείνει για πάντα στην εξοχή.

Η μικρή της αδελφή, πριγκίπισσα Margaret, δε χάρηκε όταν έμαθε για τον νέο της ρόλο. Ούτε ζήλεψε.

«Άρα εσύ θα γίνεις Βασίλισσα;», την είχε ρωτήσει στο άκουσμα της είδησης. «Κάποια μέρα», απάντησε η μικρή Lilibet. «Καημένη μου», ήταν το μόνο που της είπε.

Η Margaret φαίνεται να διαισθανόταν την πίεση που θα ασκούσαν στην Ελισάβετ, τις θυσίες που θα έπρεπε να κάνει ως μονάρχης. Η εκπαίδευσή της περιστρεφόταν γύρω από το πρωτόκολλο, το Σύνταγμα, τις διεθνείς σχέσεις και τις γλώσσες της διπλωματίας. Ξεκίνησε να προετοιμάζεται αμέσως, για να αναλάβει τα βασιλικά της καθήκοντα στα 25 της χρόνια, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου ΣΤ'.

Τελικά, έγινε η δεύτερη μακροβιότερη Βρετανίδα μονάρχης, μετά τη Βασίλισσα Βικτώρια. Η πρώτη που ταξίδεψε στην Ισλανδία. Η πρώτη που βοήθησε στον πόλεμο. Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της παγκόσμιας ιστορίας.