REAL LIFE TRUE STORIES

Wordle: Πώς το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων έσωσε μια 80χρονη από τον απαγωγέα της


JTeam

11 Φεβρουαρίου 2022

Wordle: Πώς το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων έσωσε μια 80χρονη από τον απαγωγέα της
Μια ηλικιωμένη Αμερικανίδα κατάφερε να σωθεί από τα χέρια του άνδρα που την κρατούσε όμηρο μες στο σπίτι της με τη βοήθεια του Wordle!

Το Wordle πέρα από ότι έχει γίνει η νέα online εμμονή στη λίστα των πιο αγαπημένων μας παιχνιδιών, κατάφερε πρόσφατα να σώσει και τη ζωή μιας γυναίκας από τις ΗΠΑ.

Η 80χρονη Denyse Holt από το Lincolnwood, στα προάστια του Σικάγο, τη νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου έπεσε θύμα ομηρίας όταν ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο σπίτι της και την απείλησε με ένα ψαλίδι, κρατώντας τη εγκλωβισμένη επί 17 ώρες. Μία από τις κόρες της που ζει μακριά από το Σικάγο, στο Σιάτλ, άρχισε να ανησυχεί πολύ για τη μητέρα της καθώς είχε συνηθίσει να της στέλνει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού που έπαιζε καθημερινά.

Η κόρη της Denyse τηλεφώνησε τότε στην αστυνομία του Lincolnwood και ζήτησε να επισκεφθεί κάποιος το σπίτι της μητέρας της για να ελέγξει αν είναι καλά. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές αρχές, διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας την κρατούσε παρά τη θέλησή της επί πολλές ώρες.

Τότε επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις κι ένας αστυνομικός εξουδετέρωσε τον ύποπτο, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι τέιζερ, σώζοντας την 80χρονη γυναίκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απαγωγέας, που ήταν γυμνός και αιμορραγούσε όταν εισέβαλε στο σπίτι της ηλικιωμένης, επειδή είχε σπάσει ένα παράθυρο για να μπει στο σπίτι της, της είπε ότι δεν θα της έκανε κακό αλλά την ανάγκασε να κάνουν μαζί ντους χωρίς να βγάλει τα ρούχα της και στη συνέχεια την κλείδωσε στο υπόγειο της οικίας της.

Όπως δήλωσε η Holt μετά τον απεγκλωβισμό της: ««Δεν έστειλα το Wordle στην κόρη μου το πρωί. Και αυτό την προβλημάτισε» ενώ πρόσθεσε πως «δεν περίμενε να βγει ζωντανή» από αυτή την περιπέτεια.

Το παιχνίδι λέξεων που γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο δημοφιλές -επειδή είναι εντελώς δωρεάν, είναι απλό και δεν έχει διαφημίσεις- δημιουργήθηκε στην καραντίνα και κανείς δεν περίμενε την επιτυχία που ακολούθησε, κυρίως επειδή δεν δημιουργήθηκε για να γίνει hit. Σε προηγούμενο άρθρο, έχουμε αναλύσει τι ακριβώς είναι και πώς παίζεται. Εδώ, θα δούμε τα εξυπνότερα tricks για να εκτοξεύσουμε τα σκορ μας.