REAL LIFE WHO

Οι νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή της πανδημίας που έγιναν «σούπερ ήρωες» σε μία καταπληκτική εικόνα


Εύα Κονδύλη

13 Μαΐου 2021

Οι νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή της πανδημίας που έγιναν «σούπερ ήρωες» σε μία  καταπληκτική εικόνα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών που ήταν χθες, 12 Μαΐου, μια φωτογραφία κατάφερε να μας συγκινήσει πολύ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών που ήταν χθες, 12 Μαΐου, μια φωτογραφία κατάφερε να μας συγκινήσει πολύ.

Το νοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκε στο επίκεντρο αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 σε όλο τον κόσμο και αναδείχθηκε σε «ήρωες».

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων. Καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Florence Nightgale, η οποία θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής. 

Οι νοσηλευτές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό, δουλεύοντας ώρες ατελείωτες και βάζοντας σε κίνδυνο, τόσο τη ζωή τους, όσο και την ζωή των συγγενών τους. Άλλοι πάλι, αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι τους και να ζήσουν για λίγο στην απομόνωση, μακριά από τους γονείς και τα παιδιά τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές, από την πρώτη στιγμή της πανδημία, όχι μόνο ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης για την Υγεία, αλλά καινοτομούν, ξεπερνούν τους εαυτούς τους και εκτελούν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους.

jenny.gr

Ήταν εκείνοι, που στην σκληρή απομόνωση των νοσοκομείων, φρόντισαν ασθενείς με COVID-19 στις ΜΕΘ, τους κράτησαν συντροφιά, καθώς δεν μπορούν να έχουν κοντά τους έναν συγγενή και παρέμειναν στο πλευρό εκείνων που τελικά κατέληξαν από τον ιό, χωρίς να το βάζουν όμως κάτω.

Στη ζωγραφιά εμφανίζονται οι νοσηλευτές να περπατούν στον διάδρομο του νοσοκομείου και τριγύρω τους να βρίσκονται όλοι οι σούπερ-ήρωες, κάνοντας υπόκλιση προς αυτούς, κι ευχαριστώντας τους. Οι πιο σκληροί και δυνατοί ήρωες του φανταστικού σύμπαντος, φαίνονται αδύναμοι μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους, όπου το μεγαλείο της ψυχής τους είναι πιο δυνατό από οποιαδήποτε σούπερ-δύναμη.

Tιμούμε λοιπόν, όλους τους νοσηλευτές για το ήθος και την ανιδιοτέλεια τους, για τις αξίες τις οποίες πρεσβεύουν και την αγάπη τους για την δουλειά τους και τον συνάνθρωπο. Τιμούμε τους ανθρώπους που με ζήλο δίνουν καθημερινά αγώνα για τη ζωή και έχουν αναδειχθεί σε «σύγχρονους-ήρωες».

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Δείτε ακόμη: Πώς η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τις ζωές μας: Οι εικόνες που το αποδεικνύουν 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr