REAL LIFE WHO

Η ιστορία μιας γυναίκας από τη Ν. Ζηλανδία που σταμάτησε να ζει με τα «πρέπει» όταν «έχασε» τη φίλη της από καρκίνο


Εύα Κονδύλη

6 Ιουλίου 2021

Η ιστορία μιας γυναίκας από τη Ν. Ζηλανδία που σταμάτησε να ζει με τα «πρέπει» όταν «έχασε» τη φίλη της από καρκίνο
Για μερικούς, η στιγμή αυτή έρχεται πολύ πιο νωρίς απ' ότι πρέπει, κάνοντας αυτόν τον αποχωρισμό ακόμη πιο δυσβάσταχτο, αλλά και καθοριστικό για τον κάθε άνθρωπο, φέρνοντας ριζικές αναθεωρήσεις και αποφάσεις, οι οποίες μέλλουν να αλλάξουν τη ζωή του. Αυτό ακριβώς συνέβη στην Hannah Duder, η οποία «έχασε» την καλύτερή της φίλη και γύρισε τη ζωή της ανάποδα.

Θα έρθει κάποτε η αναπόφευκτη στιγμή στη ζωή των ανθρώπων που θα πρέπει να αποχωριστούν για πάντα εκείνους που αγαπάνε και τα κοντινά τους πρόσωπα. Πρόκειται για τη ροή της ζωής και είναι κάτι που, όσο και να «παλεύουμε» δεν θα μπορέσουμε πραγματικά να το νικήσουμε ποτέ.

Για μερικούς, η στιγμή αυτή έρχεται πολύ πιο νωρίς απ' ότι πρέπει, κάνοντας αυτόν τον αποχωρισμό ακόμη πιο δυσβάσταχτο, αλλά και καθοριστικό για τον κάθε άνθρωπο, φέρνοντας ριζικές αναθεωρήσεις και αποφάσεις, οι οποίες μέλλουν να αλλάξουν τη ζωή του. Αυτό ακριβώς συνέβη στην Hannah Duder, η οποία «έχασε» την καλύτερή της φίλη και το γεγονός αυτό γύρισε τη ζωή της ανάποδα.

Η Hannah περνά κάθε 4η Ιουλίου ως ημέρα εορτασμού και προβληματισμού. Γι' αυτήν, είναι μια ημερομηνία κατά την οποία προκαλεί τον εαυτό της να διασφαλίσει ότι ζει την καλύτερη ζωή της, όπως θα ήθελε η κολλητή φίλη της, Jess Brown.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah Duder (@handuder)

«Η 4η Ιουλίου είναι η ημερομηνία που πέθανε», λέει η Hannah. «Είναι μια υπενθύμιση ότι η ζωή είναι πολύτιμη. Μου είπε, "βεβαιώσου ότι κάνεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου. Κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη"». 

«Το ακούμε συνεχώς, αλλά όταν προέρχεται από έναν φίλο που είναι ηλικίας σας - ήμασταν 23 ετών - το αναλαμβάνεις ως ευθύνη».

Εκείνη την εποχή η Hanna, τώρα 28 ετών, σπούδαζε νομική και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Canterbury, στον τομέα της φορολογίας και λογιστικής, και ελπίζοντας για μια δουλειά με εξαψήφιο μισθό ως λογίστρια ή δικηγόρος. Τα χρήματα ήταν η κινητήρια δύναμή της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah Duder (@handuder)

Όταν η Jess διαγνώστηκε με καρκίνο, η Hanna και μια στενή ομάδα φίλων την υποστήριξαν μέσω της θεραπείας της, γιορτάζοντας αργότερα την ανάρρωσή της στο γάμο της. Αλλά την πρώτη επέτειο της, η Jess ανακάλυψε ότι ο καρκίνος της δεν είχε επιστρέψει μόνο, αλλά είχε εξαπλωθεί σε όλο το σώμα της και μέσα σε έναν χρόνο, πέθανε.

«Όλες αλλάξαμε κάτι δραστικό στη ζωή μας - είτε πρόκειται για δουλειά, σύντροφο ή τον τόπο που ζούσαμε. Μας συνεπήρε πραγματικά και μας έκανε να ζήσουμε», είπε.

Όταν της προσφέρθηκε αυτή η πολυπόθητη δουλειά με τον μεγάλο μισθό συνειδητοποίησε ότι «το να βασίζεις το μονοπάτι σου μόνο στην πληρωμή, δεν θα οδηγήσει ποτέ σε ευτυχία». Εξηγεί: «Όταν νοιάζεσαι μόνο για το κέρδος, δεν νοιάζεσαι τίποτα, ούτε κανέναν».

Παράτησε το αρχικό της σχέδιο και ξεκίνησε τη βιώσιμη επιχείρηση ένδυσης Little Yellow Bird και μαζί με μια φίλη της το Indigo & Iris, μια νεοσύστατη εταιρεία με mascara, που ήθελε να δωρίσει τα μισά κέρδη της στο Ίδρυμα Fred Hollows, για να βοηθήσει την αποκατάσταση της όρασης σε ανθρώπους στα νησιά του Ειρηνικού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah Duder (@handuder)

Η Hannah είναι περήφανη που δεν ακολουθεί τα βήματα των άλλων - ότι αμφισβητεί τις διαδικασίες και τις παραδόσεις. «Αν κάτι δεν λειτουργεί, θα δημιουργήσω απλώς μια λύση. Θα προτιμούσα να δοκιμάσω νέους τρόπους και να αποτύχω, μετά να μάθω από αυτό, αντί να κάνω ό, τι έχουν κάνει όλοι οι άλλοι».

Ακόμη κι αν η νεαρή επιχειρηματίας γνωρίζει ότι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα, προσπαθεί να το πετύχει!

«Πάντα σκέφτομαι τι με δίδαξε η Jess», λέει. «Αν φτάσω σε ένα σημείο σε πέντε χρόνια όπου η Indigo & Iris δεν μου φέρνει πλέον χαρά, ελπίζω να είμαι αρκετά δυνατή για να αποφασίσω να προχωρήσω».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 10 ηθοποιοί που έχασαν τη ζωή τους από σπάνιες ασθένειες

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr