REAL LIFE WHO

Της απαγόρευσαν να φορέσει νυφικό επειδή ήταν μαύρη- 70 χρόνια μετά ντύνεται νύφη


The Jennettes

21 Ιουλίου 2021

Της απαγόρευσαν να φορέσει νυφικό επειδή ήταν μαύρη- 70 χρόνια μετά ντύνεται νύφη

Η Martha Tucker στα 94 της, σχεδόν 70 χρόνια μετά τον γάμο της, δοκίμασε το νυφικό που της είχε απαγορευτεί να φορέσει εκείνη τη μέρα.

Όταν παντρεύτηκε το 1952 στο Birmingham της Alabama, η ίδια δεν είχε το δικαίωμα να δοκιμάσει νυφικό εξαιτίας του φυλετικού ρατσισμού, όπως καμία άλλη μαύρη γυναίκα. Έτσι, αναγκάστηκε να φορέσει ένα σκούρο μπλε φόρεμα στον γάμο της, αφήνοντας ανεκπλήρωτο το όνειρό της. 

Ωστόσο, τα εγγόνια της αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό της σήμερα, προκαλώντας της μεγάλη συγκίνηση. Όλα ξεκίνησαν, όταν η 94χρονη Martha παρακολούθησε μαζί με την εγγονή της νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Coming to America, και εστίασε στην πολυτελή γαμήλια σκηνή της ταινίας. Τότε, εξομολογήθηκε στην εγγονή της ότι ήθελε πάντα να φορέσει ένα νυφικό. 

Όπως ανέφερε, την εποχή που παντρεύτηκε, οι μαύροι απαγορευόταν να μπουν σε καταστήματα νυφικών με αποτέλεσμα η ίδια και ο άντρας της να εμφανιστούν με άλλη ενδυμασία πέρα από την καθιερωμένη. Εκείνη φορούσε ένα σκούρο μπλε φόρεμα και ο σύζυγός της ήταν ντυμένος στα κίτρινα και τα λευκά. 

Μόλις άκουσε τη μαρτυρία της γιαγιάς της, η Strozier και άλλα μέλη της οικογένειάς της, της έκλεισαν πρόβα σε κατάστημα νυφικών για να κάνει πρόβα και πράξη το όνειρό της. Όπως ομολόγησε μετά την έκπληξη που της έκαναν: "Όταν είδα αυτό το νυφικό, ένιωσα ότι ήταν σχεδιασμένο για εμένα. Σαν να έγραφε επάνω του το όνομά μου, ήταν πανέμορφο". 

Η στιγμή καταγράφηκε στον φακό ενώ η 94χρονη Martha κάποια στιγμή ακούγεται να λέει στην κάμερα: "Ετοιμάζομαι να παντρευτώ"! Όπως δήλωσαν αργότερα τα εγγόνια της, η ίδια δεν ήθελε να αποχωριστεί το νυφικό της και σίγουρα θα ήθελε να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να το φορέσει τη σωστή στιγμή.

Η Tucker έχει αποκτήσει 4 παιδιά, 11 εγγόνια, 18 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο, και τώρα φαίνεται πως έχουν πραγματοποιηθεί όλα της τα όνειρα! 

Δείτε ακόμη: Όταν οι αποκαλούμενες «ατέλειες» του ανθρώπου γίνονται εντυπωσιακά πορτρέτα