REAL LIFE WHO

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης είναι ο πρώτος ανοιχτά gay Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Η λεβεντιά είναι να δείχνεις αυτό που είσαι»


The Jennettes

13 Αυγούστου 2021

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης είναι ο πρώτος ανοιχτά gay Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Η λεβεντιά είναι να δείχνεις αυτό που είσαι»
Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα το 1996, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Adivirus δήλωσε ότι αποδέχεται τον τίτλο του πρώτου ανοιχτά γκέι Έλληνα Ολυμπιονίκη, ενώ αναφέρθηκε στα ομοφοβικά σχόλια που έχει δεχθεί κατά την πορεία του στον αθλητισμό.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα το 1996, ένας από τους πιο σημαντικούς αθλητές της χώρας μας, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus, δηλώνοντας ότι αποδέχεται τον τίτλο του πρώτου ανοιχτά gay Έλληνα Ολυμπιονίκη, ενώ αναφέρθηκε στα ομοφοβικά σχόλια που έχει δεχθεί κατά την πορεία του στον αθλητισμό.

Πώς αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με την σεξουαλικότητα του; «Ως ένας γκέι άνδρας» είπε ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στο πρώτο του coming out, το οποίο όπως αναφέρει έγινε σε ηλικία 14 ετών.

«Καταλαβαίνω ότι είναι απαραίτητο στην εποχή μας, αλλά αν σκεφτείς πως κανένας straight δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει κάποιο statement για την σεξουαλικότητα του, αντιλαμβάνεσαι ότι εισάγει μια διάκριση», είπε. 

«Νιώθω, δηλαδή, πως το format της κοινωνίας αναγκάζει εμάς του ΛΟΑΤ+ να κάνουμε ένα statement για την ταυτότητα μας, κάτι που αν το σκεφτείς είναι αρκετά στιγματιστικό και "αντισυνταγματικό”».

Αναφερόμενος στο αν έχει ζήσει ομοφοβικά περιστατικά στον αθλητισμό, απαντά πως «Ναι, έχω ζήσει. Όχι από υψηλού επιπέδου αθλητές και κυρίως από το εξωτερικό. Εγώ από πιτσιρίκι έκανα μπαλέτο και αυτό οι μεγάλες σχολές, της Ρωσίας και της Κίνας, το θαύμαζαν και το εκτιμούσαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες άλλες χώρες που έκαναν αστειάκια και φοβικά σχόλια».

Ποια είναι η συμβουλή που δίνει σε κάθε νέο ΛΟΑΤΚΙ αθλητή; «Να μην καταπιέσει ποτέ τη ζωή του και τα θέλω του».

«Να δεχθεί τη φύση του και να κάνει focus σ΄αυτό που αγαπά, χωρίς εκπτώσεις. Η μαγκιά, η λεβεντιά και η πραγματική νίκη είναι να δείχνεις αυτό που είσαι κι όχι να προσποιείσαι ότι είσαι αυτό που θέλει η κοινωνία», ενώ αναφερόμενος στη δεύτερη ολυμπιακή διάκριση σε διαφορετικό άθλημα, λέει: «Η διάκρισή μου αυτή είναι η απάντηση στην ομοφοβία τους. Δεν μάσησα, τους μάσησα».

Τον ακούμε, τον θαυμάζαμε όταν έκανε την Ελλάδα περήφανη και τον θαυμάζουμε σήμερα ακόμη πιο πολύ για την τόλμη του και το πρότυπο που είναι για την νέα γενιά.

Αποδεχόμενος τον τίτλο του «πρώτου ανοιχτά γκέι Έλληνα Ολυμπιονίκη», απαντάει με χιούμορ: «Ξέρεις εσύ κάποιον άλλον;». Πρέπει να τους μάθουμε. Ας είναι αυτή η συνέντευξη η αφορμή που θα δώσει το θάρρος, τη φωνή και τη στήριξη σε άλλους, να αποδεχθούν και να δηλώσουν με υπερηφάνεια την σεξουαλικότητά τους.

Πηγή cover: Instagram

Δείτε ακόμη: 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr