REAL LIFE WHO

Πριγκίπισσα Σίσσυ της Αυστρίας: Η τραγική ζωή μιας μελαγχολικής αυτοκράτειρας, μέσα από την τέχνη


JTeam

15 Σεπτεμβρίου 2022

Πριγκίπισσα Σίσσυ της Αυστρίας: Η τραγική ζωή μιας μελαγχολικής αυτοκράτειρας, μέσα από την τέχνη
Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο 124 χρόνων από τη δολοφονία της πριγκίπισσας Σίσσυ, της μακροβιότερης Αυτοκράτειρας της Αυστρίας, ρίχνουμε μια ματιά στη ζωή της μέσα από τα έργα τέχνης που την απεικόνισαν

Στις 10 Σεπτεμβρίου το 1898 δολοφονήθηκε η πριγκίπισσα Σίσσυ, η εσωστρεφής αυτοκράτειρα της Αυστρίας και βασίλισσα της Ουγγαρίας, που συγκίνησε με την ομορφιά της τις τέχνες, ενώ με την τραγική ζωή της κέρδισε τη συμπάθεια των ανθρώπων.

Η Ελισάβετ της Αυστρίας, γνωστή με το υποκοριστικό Σίσσυ, γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1837 και ήταν μέλος του βασιλικού βαυαρικού Οίκου των Βίττελσμπαχ. Ως τέταρτο παιδί του Δούκα Μαξιμιλιανού Ιωσήφ της Βαυαρίας και της Λουδοβίκας της Βαυαρίας, θα περίμενε κανείς πως η αριστοκρατική καταγωγή θα αντανακλούνταν και στους τρόπους της.

Παρά την αριστοκρατική καταγωγή της όμως, η ανατροφή της ήταν τόσο φιλελεύθερη και απείθαρχη, που δεν άρμοζε σε μία κοπέλα της τάξης της και όλοι μιλούσαν για μία..ασυνήθιστη πριγκίπισσα. Όταν παντρεύτηκε το 1854, σε ηλικία 16 ετών, τον Φραγκίσκο Ιωσήφ Α’ της Αυστρίας, ήρθε το πρώτο μεγάλο σοκ για τη νεαρή πριγκίπισσα.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr