REAL LIFE WHO

Maura Healey: Η πρώτη (ανοιχτά) λεσβία κυβερνήτης της Αμερικής


JTeam

9 Νοεμβρίου 2022

Maura Healey: Η πρώτη (ανοιχτά) λεσβία κυβερνήτης της Αμερικής
Instagram/ maura_healey
H Healey νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Geoff Diehl

Το αποτέλεσμα των εκλογών για τον νέο κυβερνήτη στην Πενσιλβάνια, φαίνεται να δίνει μια ανάσα στο κυβερνών κόμμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ , ωστόσο η εξέλιξη των αποτελεσμάτων από τις ενδιάμεσες εκλογές στην Αμερική τις τελευταίες ώρες, δείχνει επικράτηση των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, κάτι το οποίο θα προκαλέσει δυσκολίες στο υπόλοιπο της θητείας του Joe Biden στον Λευκό Οίκο.

Στη Μασαχουσέτη, η Δημοκρατική Γενική Εισαγγελέας, Maura Healey έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στο ανώτατο αξίωμα αυτής της πολιτείας, όπου θα είναι επίσης η πρώτη ανοιχτά λεσβία κυβερνήτης στη χώρα, σύμφωνα με το Associated Press.

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να αναδεικνύει κυβερνήτες στη Μασαχουσέτη και το Maryland με υποψηφίους που γράφουν ιστορία, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν το Texas και τη Florida. H Healey κατάφερε να ξεπεράσει στις ψήφους τον Ρεπουμπλικανό Geoff Diehl, που είχε τη στήριξη του Trump. Η εκλογή της επιστρέφει το αξίωμα στους Δημοκρατικούς οκτώ χρόνια μετά την κυριαρχία των Ρεπουμπλικανών υπό τον Charlie Baker.

H Healey κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της καμπάνιας, έχει υποσχεθεί να θέσει σε εφαρμογή πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για διάφορες θέσεις εργασίας, στοχεύει να εκμοντερνίσει περισσότερο τα σχολεία αλλά και να υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε προγράμματα παιδικής φροντίδας. Όπως έχει δηλώσει, «σκοπός της είναι να προστατεύσει την πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις στη Μασαχουσέτη».

Η εκλογή της μαζί με εκείνη της Kim Driscoll σηματοδοτούν μία από τις πιο ιστορικές στιγμές καθώς για πρώτη φορά οι Πολιτείες προχωρούν στην εκλογή γυναικών για τις δύο αυτές τις θέσεις ταυτόχρονα.

Μέχρι στιγμής, και τα δύο κόμματα σημειώνουν νίκες στις ενδιάμεσες εκλογές που εστίασαν φέτος στην απογοήτευση των ψηφοφόρων για την ξαφνική ανατροπή των δικαιωμάτων άμβλωσης, καθώς και για τον υψηλό πληθωρισμό.