REAL LIFE WHO

Adama Niane: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του "Lupin" στα 56 του


JTeam

30 Ιανουαρίου 2023

Adama Niane: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του "Lupin" στα 56 του
Twitter
Ο θάνατος του ανακοινώθηκε από τον σκηνοθέτη Olivier Abbou, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία "Furie"

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή στα 56 του, ο Γάλλος ηθοποιός Adama Niane. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς "Lupin", παραγωγής του Netflix ενώ τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.

Ο θάνατος του ηθοποιού ανακοινώθηκε από τον σκηνοθέτη Olivier Abbou, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία "Furie". Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι «δεν αφήσαμε ο ένας τον άλλον για τέσσερα χρόνια και μοιραστήκαμε έντονες ανθρώπινες και καλλιτεχνικές περιπέτειες», ενώ πρόσθεσε ότι «ήταν αφοσιωμένος, δυναμικός, ακέραιος, ταλαντούχος. Ήταν ο ήρωάς μου, ένας φίλος, ένας συνεργάτης».

Τον ηθοποιό αποχαιρέτισε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο συμπρωταγωνιστής του στη σειρά "Lupin", Omar Sy. «Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς του Ανταμά Νιάν, σπουδαίου ηθοποιού που είχα το προνόμιο και τη χαρά να παίξω δίπλα του. Ένας άνθρωπος σπάνιας καλοσύνης. Μακάρι η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη».

O Adam Niane είχε γεννηθεί στο Παρίσι και μετρούσε πάνω από 30 χρόνια καριέρας στην υποκριτική με δεκάδες συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες της Γαλλίας. Ο ίδιος απέκτησε διεθνή φήμη κυρίως από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως «δολοφόνος Leonard» στο Netflix, με το «παγωμένο» βλέμμα και τον τρόπο που κυνηγούσε τον Assane Diop, φτάνοντας στον σημείο να απαγάγει τον γιο του.