REAL LIFE WHO

ΒΟΞ: H Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης για τα έμφυλα στερεότυπα


JTeam

21 Απριλίου 2023

ΒΟΞ: H Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης για τα έμφυλα στερεότυπα
Γυναίκες που διακρίνονται καθημερινά μέσω το έργο τους, σε συζητήσεις που μας αφορούν όλους. Αυτό είναι το ΒΟΞ, το podcast του JennyGr με την Τζένη Μπαλατσινού.

Καλεσμένη στο τρίτο επεισόδιο του ΒΟΞ, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα.

Η Μαρία Συρεγγέλα έχει αποφοιτήσει από τη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Υπήρξε αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας), διετέλεσε Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και είναι αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPPWomen). Τον Ιανουάριο του 2020 ορίζεται Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε αυτό το επεισόδιο του ΒΟΞ, η Μαρία Συρεγγέλα συζητά με τη Τζένη, μεταξύ άλλων, για το πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε έμπρακτα την έμφυλη βία, τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς τους, καθώς και τις σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει αναλάβει ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στοχεύοντας σε μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή των γυναικών, σήμερα.