REAL LIFE WHO

ΒΟΞ: Η Πέτρα Καλαμπόκα για το πώς μετέτρεψε ένα τραγικό συμβάν σε μάθημα ζωής, δύναμης και ελπίδας για όλους μας


JTeam

14 Ιουνίου 2023

ΒΟΞ: Η Πέτρα Καλαμπόκα για το πώς μετέτρεψε ένα τραγικό συμβάν σε μάθημα ζωής, δύναμης και ελπίδας για όλους μας
Γυναίκες που διακρίνονται καθημερινά μέσω το έργο τους, σε συζητήσεις που μας αφορούν όλους. Αυτό είναι το ΒΟΞ, το podcast του JennyGr με την Τζένη Μπαλατσινού.

Γυναίκες που διακρίνονται καθημερινά μέσω το έργο τους, σε συζητήσεις που μας αφορούν όλους. Αυτό είναι το ΒΟΞ, το νέο podcast του JennyGr, με την Τζένη Μπαλατσινού. Σε αυτό το ΒΟΞ, η Τζένη υποδέχεται τη φιλόλογο, digital marketer και motivational speaker, Πέτρα Καλαμπόκα.

Η Πέτρα Καλαμπόκα σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γλωσσολογία. Με σπουδαίο προφορικό λόγο και έμφυτο χάρισμα στην επικοινωνία, ασχολήθηκε με τα social media και το digital marketing. Στα 29 της διαγνώστηκε με οστεοσαρκωμα, έναν κακοήθη όγκο 18 εκατοστών, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου της. Έμεινε καθηλωμένη στο κρεβατι του νοσοκομείου για 7 μήνες, πέρασε διαφορά σχήματα χημειοθεραπειών, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Αντίθετα, ξεκίνησε να γνωστοποιεί την ιστορία της στα social media και έγινε μια γυναίκα-υπόδειγμα δύναμης για το κοινό. Ο κόσμος τη στήριξε, πολλοί άνθρωποι ταυτίστηκαν και η Πέτρα άλλαξε σταδιακά ολοκληρωτικά τη ζωή της: νέοι στόχοι, νέες εμπειρίες αλλά και ένας ρόλος στο «Arcadia» του Γιώργου Ζώη.

Στο τέταρτο ΒΟΞ, η Πέτρα Καλαμπόκα συζητά με τη Τζένη για το συμβάν που έφερε μια αναγέννηση στη ζωή της, τη σημασία του να χρησιμοποιείς τη φωνή σου για να στηρίζεις και να εμψυχώνεις όσους το έχουν ανάγκη, τις προκαταλήψεις του κόσμου απέναντι σε άτομα με αναπηρία και το μεγάλο της όνειρο, την ίδρυση ενός οργανισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ακούστε το παρακάτω: