REAL LIFE WHO

Griselda: Ποια ήταν η γυναίκα που οδήγησε στη σύλληψη της Γκριζέλντα Μπλάνκο;


JTeam

31 Ιανουαρίου 2024

Griselda: Ποια ήταν η γυναίκα που οδήγησε στη σύλληψη της Γκριζέλντα Μπλάνκο;
Η αληθινή ιστορία της Τζουν Χόκινς

Αυτήν την εβδομάδα όλοι μιλούν για την Griselda, τη νέα σειρά του Netflix με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Βεργκάρα, η οποία υποδύεται την Γκριζέλντα Μπλάνκο, τη γυναίκα που κυριαρχούσε στον κόσμο του εμπορίου κοκαΐνης στα ΄70s και τα ‘80s. Μέσα σε 6 επεισόδια, βλέπουμε πώς έχτισε την αυτοκρατορία της, αλλά και τη μεγάλη της πτώση που οδήγησε στη σύλληψή της.

Τα εύσημα για τη σύλληψη της Γκριζέλντα δόθηκαν στους πράκτορες Ρόμπερτ Παλόμπο και Αλ Σίνγκλετον. Ωστόσο, ο Νταγκ Μίρο, ένας από τους συνδημιουργούς της σειράς, έκανε την έρευνά του και έμαθε ότι η αστυνομικός Τζουν Χόκινς ήταν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και, χωρίς εκείνη, η Μπλάνκο ίσως και να είχε παραμείνει ελεύθερη.

Η Χόκινς ξεκίνησε να εργάζεται στο αστυνομικό τμήμα του Μαϊάμι, ως αναλύτρια στην υπηρεσία πληροφοριών. Εκείνη την εποχή, οι γυναίκες σε εκείνες τις θέσεις ήταν ελάχιστες και εκείνη αντιμετώπιζε καθημερινά τον σεξισμό –ωστόσο, επειδή μιλούσε ισπανικά, μετέφραζε τις καταθέσεις των μαρτύρων στους συναδέλφους της.

«Ήταν απίστευτο, το ότι κάναμε την πρώτη σειρά για μία έμπορο ναρκωτικών και ήταν γυναίκα που ανακάλυψε την παρουσία της στο Μαϊάμι –μία γυναίκα που ένωσε τα κομμάτια του παζλ και βρήκε το μέγεθος αυτού που είχε δημιουργήσει, που κατανοούσε και αναγνώριζε τι έκανε», δήλωσε ο Μίρο στο Vanity Fair.

Η Χόκινς είναι σήμερα 70 ετών και μίλησε με τους παραγωγούς του Griselda, για να δώσει τη δική της πλευρά της υπόθεσης. Εξήγησε πώς σκέφτηκε να ψάξει για δακτυλικά αποτυπώματα του μεγάλου αντιπάλου της Γκριζέλντα, μίλησε για την έλλειψη σεβασμού στη δουλειά της, τον μισογυνισμό των συναδέλφων της.

«Όταν άκουσα ότι έγινε ντετέκτιβ στο τμήμα ανθρωποκτονιών, ενθουσιάστηκα επειδή μπορούσες να καταλάβεις ότι ήξερε τι έκανε», δήλωσε η Χουλιάνα Αιδέν Μαρτίνες, η οποία την υποδύεται στη σειρά. «Απέδειξε την αξία της και η γνώμη της ήταν αυτή που έπρεπε να ακουστεί. Αυτό ήταν από τα ωραιότερα πράγματα που μας είπε, δηλαδή το πώς έπρεπε να ελίσσεται μεταξύ των ανδρών στον χώρο εργασίας της».