REAL LIFE WORKING GIRL

Δείτε ποια είναι τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα


9 Μαΐου 2018

design-desk-display-313690.jpg

Χειρουργός

Σύμφωνα με μια αυστραλιανή μελέτη οι γιατροί, κυρίως οι χειρουργοί, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλά επίπεδα ψυχολογικού στρες από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Το πιο αγχωτικό πράγμα για έναν γιατρό είναι ότι προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τους ασθενείς, όμως θαύματα δεν γίνονται.  

Σου σεφ

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Kings College του Λονδίνου ο σου σεφ είναι από τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα κυρίως για τις γυναίκες. Η πίεση που δέχεται ο σου σεφ κατά τη είναι τόσο μεγάλο που πολλοί αλλάζουν επάγγελμα. Και φυσικά οι ώρες εργασίας είναι τόσες πολλές και πιεστικές που όταν γυρνάτε σπίτι πρέπει να αφήνετε τα πάντα πίσω σας για να αποφορτίζεστε από όλο το στρες.

Διαβάστε εδώ: Τι να κάνετε εάν σας "παχαίνει" το γραφείο

Πυροσβέστης

Το πιο αγχωτικό στοιχείο της συγκεκριμένης δουλειάς είναι ότι πολλές φορές πρέπει να αυτοσχεδιάζεις και να χρησιμοποιείς τη διαίσθηση σου για να τα βγάλεις πέρα στις δύσκολες καταστάσεις. Όσο καλά και να έχεις εκπαιδευτεί, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά και να μην μπορείς να βοηθήσεις το συνάνθρωπο σου, για αυτό και πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο.

Οδηγός ταξί

Μπορεί να μην σου ακούγεται ιδιαίτερα αγχωτικό κι όμως ένας οδηγός ταξί εκθέτει τη ζωή του σε κίνδυνο διαρκώς, αφού η καθημερινότητα στο τιμόνι είναι πολύ σκληρή. Το να εργάζεσαι σε ταξί κυρίως τη νύχτα έρχεσαι αντιμέτωπος με κάθε περίεργο και κακότροπο πελάτη, που μπορεί εύκολα να γίνει επικίνδυνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα