REAL LIFE WORKING GIRL

Η Επιστήμη μίλησε: Οι γυναικείες φιλίες σας βοηθούν να πετύχετε στη δουλειά 


5 Φεβρουαρίου 2020

Η Επιστήμη μίλησε: Οι γυναικείες φιλίες σας βοηθούν να πετύχετε στη δουλειά 

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες με κοινωνικούς κύκλους που κυριαρχούν γυναίκες, είναι πιο πιθανό να κατέχουν ηγετικές θέσεις στη δουλειά. 

Στην πραγματικότητα πάνω από το 75 τοις εκατό των γυναικών που κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας, είχαν επίσης κοινωνικούς κύκλους που κυριάρχησαν γυναίκες ή δύο έως τρεις ισχυρές γυναικείες σχέσεις, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η μελέτη, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Notre Dame και το Northwestern University, περιλάμβανε περισσότερους από 700 πρώην μεταπτυχιακούς φοιτητές, άνδρες και γυναίκες, που παρακολούθησαν μια κορυφαία σχολή επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν αποδεχθεί ένα είδος ηγετικής θέσης. 

Τα ευρήματα; Οι γυναίκες με κοινωνικούς κύκλους που κυριάρχησαν γυναίκες ήταν 2,5 φορές πιο πιθανό να τοποθετηθούν σε ηγετικές θέσεις, σε σύγκριση με τις γυναίκες που είχαν φίλους άνδρες. Όσο για τους άνδρες, η μελέτη διαπίστωσε ότι όσο πιο πολλούς φίλους είχαν, ανεξάρτητα από το φύλο, τόσο πιο πιθανό ήταν να κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις. Ωστόσο, οι γυναίκες που είχαν άνδρες για φίλους, ήταν πιο πιθανό να καταλήξουν σε χαμηλότερες θέσεις εργασίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.