REAL LIFE WORKING GIRL

Το κοινό χαρακτηριστικό των μεγάλων leaders, σύμφωνα με τον Warren Buffet


JTeam

20 Δεκεμβρίου 2021

Το κοινό χαρακτηριστικό των μεγάλων leaders, σύμφωνα με τον Warren Buffet
Paige Cody on Unsplash
Οι ικανοί ηγέτες μοιράζονται ένα σημαντικό χαρακτηριστικό

Ο Warren Buffet, πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway, γνωρίζει καλά τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει στο πρόσωπό του ένας ικανός ηγέτης. Μάλιστα, έχει δηλώσει πως «αναζητούμε την ευφυΐα, αναζητούμε την βκαι αναζητούμε την ακεραιότητα. Κι αν δεν έχουν το τελευταίο, τα πρώτα δύο θα σε σκοτώσουν, γιατί αν προσλάβεις κάποιον χωρίς ακεραιότητα, θα είναι τεμπέλης και ανόητος».

Ο λόγος που η ακεραιότητα είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό των μεγάλων leaders, βρίσκεται στην απροθυμία τους να προδώσουν τους γύρω τους. Οι ακέραιοι χαρακτήρες είναι αληθινοί, αγκαλιάζουν την αλλαγή, απορρίπτουν το άδικο και είναι αποτελεσματικοί. Επιπλέον, κάνουν πράξη τα λόγια τους και δεν αφήνουν τίποτα να αιωρείται. Αφήνουν περιθώρια για λάθη και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ένας ακέραιος leader εμπνέει την ομάδα του να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, μπαίνει στη θέση των υφισταμένων του και δεν κρατά τίποτα κρυφό. Παρακάτω, θα δούμε τα βασικά πλεονεκτήματά του.

1. Χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης

Σε πολλές εταιρείες επικρατεί κλίμα φόβου και αβεβαιότητας. Ένας ηγέτης με ακέριο χαρακτήρα, επικοινωνεί ουσιαστικά με την ομάδα του και δεν προδίδει όσα του εκμυστηρεύονται.

2. Εξοικονομεί χρόνο και χρήμα

Οι ακέραιοι leaders προσπαθούν να εξυγιάνουν το αβέβαιο περιβάλλον εργασίας. Δεν υιοθετούν τοξικές συνήθειες, προσαρμόζονται στις αλλαγές και η αποτελεσματικότητα της ομάδας τους εκτοξεύεται.

3. Ξεπερνά τον ανταγωνισμό

Η αποτελεσματική ομάδα, επιφέρει οικονομικό κέρδος στην εταιρεία. Οι υπάλληλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς ο κόπος τους αναγνωρίζεται, και προσπαθούν περισσότερο να αγγίζουν τους στόχους τους.