REAL LIFE WORKING GIRL

Τα 4 πράγματα που πρέπει να βγάλετε τώρα από το CV σας, αν ψάχνετε για δουλειά


JTeam

5 Απριλίου 2022

Τα 4 πράγματα που πρέπει να βγάλετε τώρα από το CV σας, αν ψάχνετε για δουλειά
Nick Morrison on Unsplash
Τα παρακάτω tips θα κάνουν το βιογραφικό σας πιο θελκτικό

Κάθε μέρα που περνάει, εκτός από τα fashion trends αλλάζουν και οι τάσεις της αγοράς εργασίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το να διατηρούμε το βιογραφικό μας ενημερωμένο και να είμαστε προσεκτικοί, καθώς ένα faux pas αρκεί για να μας στερήσει τη θέση των ονείρων μας.

Προκειμένου να δείξουμε ότι είμαστε ενημερωμένοι και γνωρίζουμε τι ακριβώς ψάχνει ο εκάστοτε εργοδότης, παρακάτω θα δούμε τα 4 πράγματα που πρέπει να βγάλουμε τώρα από το βιογραφικό μας. Θα κάνουμε στον εαυτό μας μία μεγάλη χάρη και θα μπορέσουμε να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας.

Άσχετα χόμπι, βραβεία, ενδιαφέροντα

Μπορεί να νομίζουμε ότι είναι καλή ιδέα το να γράψουμε για τα μαθητικά μας επιτεύγματα, τις αθλητικές επιδόσεις και τα χόμπι μας για να φανούμε πολυδιάστατοι, αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Κανένας εργοδότης δεν ενδιαφέρεται για την αγάπη μας για το πλέξιμο.

Αντί για τα παραπάνω, μπορούμε να αναφέρουμε τα ενδιαφέροντά μας που σχετίζονται με το αντικείμενό μας και θα κάνουν το βιογραφικό μας πιο θελκτικό.

Υπερβολική μορφοποίηση

Τα βιογραφικά είναι, κατά κανόνα, βαρετά. Είναι απλώς λέξεις, τυπωμένες σε μία σελίδα. Λίγο bold ή μερικά italics ίσως κάνουν τη διαφορά, αλλά είναι εύκολο να το παρακάνουμε και να ξεχωρίσουμε για όλους τους λάθος λόγους. Το CV μας γίνεται δυσανάγνωστο, έχει «θόρυβο» και θα πάει απευθείας στον κάδο απορριμμάτων. Ας το διατηρήσουμε στην πιο απλή μορφή του κι ας έχουμε στον νου μας πως είναι πολύ πιθανό να το διαβάσουν από κινητό.

Πολλές λίστες

Είναι ωραίο να καταγράφουμε σε λίστα τις προηγούμενες θέσεις εργασίας μας και τα projects που αναλάβαμε, αλλά δεν πρόκειται να εντυπωσιάσουμε κανέναν. Δε χρειάζεται να δείξουμε σε έναν εν δυνάμει εργοδότη τι έχουμε κάνει, αλλά γιατί είμαστε καταξιωμένοι.

Τα πολύ βασικά

Ναι, είναι σημαντικό να αναφέρουμε τις δεξιότητές μας, αλλά για ποιον λόγο να γράψουμε ότι ξέρουμε να χρησιμοποιούμε Windows και Microsoft Office; Αυτά θεωρούνται δεδομένα και σίγουρα έχουμε καλύτερα πράγματα να δείξουμε.