REAL LIFE WORKING GIRL

Έλαβες αρνητικό feedback στη δουλειά; Κι όμως, υπάρχει τρόπος να μην το πάρεις προσωπικά


JTeam

24 Σεπτεμβρίου 2022

Έλαβες αρνητικό feedback στη δουλειά; Κι όμως, υπάρχει τρόπος να μην το πάρεις προσωπικά
pexels
Τα αρνητικά σχόλια στη δουλειά λειτουργούν καταλυτικά για την ψυχολογία, ειδικά αν είσαι οπαδός του overthinking

Υπεραναλύεις και παίρνεις τα πάντα προσωπικά; Τότε, μάλλον δεν παίρνεις πολύ χαλαρά το αρνητικό feedback στη δουλειά σου αλλά υπάρχουν μερικά απλά βήματα που αν ακολουθήσεις, θα σταματήσεις να παίρνεις τα πάντα μέσα σου. Προσοχή όμως, καθώς η αρνητική κριτική μπορεί να γίνεται σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου.

H αλήθεια είναι πως το αρνητικό feedback για εμάς δεν είναι, δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ εύκολη υπόθεση. Όσο κι αν προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας πως είναι για καλό μας, πάντα θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη γιατί αποτελεί μία από τις πιο έντονες κι ενοχλητικές μορφές κριτικής.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, Amanda E. White, η οποία μοιράστηκε μια απλή μέθοδο στο TikTok, το να σταματήσει να μας ενοχλεί η κακή κριτική στη δουλειά, είναι πιο εύκολο από ό,τι πιστεύουμε.

Αυτό που πρέπει να κάνεις για αρχή, σύμφωνα με την ειδικό, είναι να κρατήσεις λίγες σημειώσεις και να χωρίσεις το χαρτί που γράφεις, σε δύο στήλες. Στη μία, πρέπει να αναφέρεις το feedback που έλαβες και στην άλλη, τη δική σου εκδοχή των γεγονότων. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να συμπεριλάβεις στις σημειώσεις σου τυχόν ανασφάλειες που έχεις, καθώς πρέπει να γίνεις αντικειμενικός κριτής της κατάστασης.

@therapyforwomen Lmk what you think! #tiktoktherapist #tiktoktherapy #therapist #therapy#selfesteem ♬ original sound - Amanda E. White LPC Therapist

Πρόκειται για έναν έξυπνο και γρήγορο τρόπο που σε κάνει ουσιαστικά παρατηρητή των γεγονότων χωρίς να σε εμπλέκει συναισθηματικά. Η μέθοδος αυτή σε αποστασιοποιεί αρκετά από την αρνητική κριτική, της οποίας είσαι αποδέκτης, και σε κάνει να δεις τα πράγματα πιο λογικά. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα αποκωδικοποιούνται με αυτόν τον τρόπο πιο εύκολα κι έτσι από εδώ και πέρα μπορείς να παίρνεις πολύ πιο χαλαρά και ανάλαφρα οποιαδήποτε κριτική ασκείται προς το πρόσωπό σου.