Ξύπνησες το πρωί και δεν ήθελες να σηκωθείς. Έπιασες το κινητό στο χέρι, χάζεψες λίγο στα σόσιαλ, είδες τι ώρα πήγε και πήρες τη μεγάλη απόφαση. Πίνοντας τον καφέ σου, αναρωτήθηκες γιατί τα κάνεις όλα αυτά, ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου, γιατί δεν γεννήθηκες στα πλούτη και δουλεύεις από ανάγκη, όχι από χόμπι. Ετοιμάστηκες, ωστόσο, και πήγες στον χώρο εργασίας σου, όποιος κι αν είναι αυτός.
Είναι Παρασκευή, κάνεις υπομονή να περάσει η μέρα, να έρθει επιτέλους Σαββατοκύριακο και ψάχνεις λόγους να φύγεις νωρίτερα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχεις ίντερνετ – σε γραφείο δουλεύεις. Ούτε σε παίρνει να πεις ότι ξέχασες τον θερμοσίφωνα ανοιχτό, επειδή θα καταλήξεις απλώς να κάνεις τηλεργασία. Παρακάτω, σου έχουμε τις δικαιολογίες που όντως θα λειτουργήσουν και θα γλιτώσεις μερικές ώρες, ενώ κανείς δεν θα καταλάβει ότι λες ψέματα.
Η τροφική δηλητηρίαση
Όχι, δεν θα πεις ότι την έπαθες εσύ. Θα βάλεις κάποιον να σε πάρει τηλέφωνο, και θα σου πει ότι ο αδελφός σου/η μαμά σου/κάποιος κοντινός σου άνθρωπος τέλος πάντων, δεν αισθάνεται καλά, οπότε χρειάζεται να πας να βοηθήσεις.
Για κάποιον λόγο, πονάνε τα χέρια σου
Παθαίνεις συνέχεια κράμπες και υποφέρεις, όταν γράφεις στο πληκτρολόγιο για πάνω από δέκα λεπτά. Μήπως πρέπει να πας σε έναν γιατρό, να σου πει ότι δεν έχεις τίποτα και να επιστρέψεις δυναμικά τη Δευτέρα;
Πλημμύρισε το σπίτι
Μένεις με την οικογένειά σου; Σε πήραν και σε ενημέρωσαν ότι κάτι πηγαίνει πολύ λάθος, οπότε πρέπει να επιστρέψεις. Μένεις με τον εαυτό σου; Σε κάλεσαν οι γείτονες, επειδή έχουν κι εκείνοι πρόβλημα – κάτι χάλασε στην πολυκατοικία. Δεν γίνεται να μείνεις στη δουλειά, πρέπει να πας να δεις τι έγινε.