REAL LIFE WORKING GIRL

4 σημάδια πως ήρθε η ώρα ν' αλλάξεις δουλειά


JTeam

25 Αυγούστου 2023

4 σημάδια πως ήρθε η ώρα ν' αλλάξεις δουλειά
pexels
Μήπως αναγνωρίζεις τα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα ν' αλλάξεις δουλειά και να κάνεις το βήμα για τη μεγάλη, δική σου παραίτηση;

Κάποτε ένας πανεπιστημιακός καθηγητής έλεγε ότι «τη δουλειά μας πρέπει να τη γουστάρουμε». Αν νιώθεις ότι έχεις υπερβεί πια τα όριά σου στο εργασιακό περιβάλλον που δουλεύεις ή δεν σε γεμίζει πια τίποτα από ό,τι κάνεις μες στη μέρα, μάλλον ήρθε η στιγμή της μεγάλης ατομικής σου παραίτησης.

Πώς θα καταλάβεις όμως ότι έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι είναι καιρός να αρχίσεις να στέλνεις το βιογραφικό σου, επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους σου.

4 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά

1. Δεν απολαμβάνεις καθόλου το αντικείμενο

Δεν λέμε κάθε μέρα να πηγαίνεις με τρελή διάθεση για δουλειά αλλά αν έχει χαθεί και ο παραμικρός ενθουσιασμός πια για τη δουλειά που κάνεις, τότε μάλλον έχει χαθεί κάθε κίνητρο και καλό είναι να αρχίσεις να ψάχνεσαι για αλλού. Όπως έχει πει άλλωστε και ο ιδρυτής του CV-Library, Lee Biggins.: «Πρέπει πάντα να υπάρχουν πράγματα που λατρεύεις στη δουλειά σου. Αν παλεύεις να βρεις ποια είναι αυτά που σε ενθουσιάζουν, τότε είναι καιρός να προχωρήσεις».

Jenny.Gr
pexels

2. Το περιβάλλον έχει γίνει τοξικό

Αν το περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις, έχει αρχίσει και γίνεται (ή ήταν πάντα) τοξικό, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς γιατί μέσα σε αυτό φθείρεσαι και χάνεις τον εαυτό σου. Ακριβώς επειδή αφιερώνεις μεγάλο μέρος της μέρας εκεί, πρέπει να είναι υγιές οπότε καλό είναι να κοιτάς σιγά - σιγά για αλλού.

3. Έχει χαθεί κάθε ισορροπία επαγγελματικής - προσωπικής ζωής

Αν με λίγα λόγια δεν σε βλέπει το σπίτι σου και παραπονιούνται άτομα από την οικογένειά σου ότι σε έχουν χάσει, τότε μάλλον η δουλειά σου έχει αρχίσει και σου ρουφάει όλη την ενέργεια και τον χρόνο. Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει αλλά αν καταλήγεις να επιστρέφεις σπίτι αργά το βράδυ, μάλλον καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

4. Φλερτάρεις με το burnout

Αυτό είναι συνέπεια του παραπάνω. Αν είσαι πολύ κοντά στο να πάθεις υπερκόπωση ή burnout, τότε έχεις υπερβεί τα όριά σου και είναι καιρός να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Πάρε αποστάσεις, πάρε τον χρόνο σου και δες με καθαρό μυαλό τι θες να κάνεις από εδώ και πέρα με την εργασιακή σου ζωή αλλά μην ξεχνάς το self - care.