REAL LIFE WORKING GIRL

5 βήματα για να απογειώσεις την καριέρα σου το 2024


JTeam

8 Ιανουαρίου 2024

5 βήματα για να απογειώσεις την καριέρα σου το 2024
Pexels/ Sora Shimazaki
Ήρθε η στιγμή να βάλεις σε μια τάξη τους στόχους σου για την καριέρα σου το 2024

Η περίοδος των διακοπών τελείωσε. Το ξέρουμε, θέλεις λίγο χρόνο για να βρεις πάλι τους ρυθμούς σου. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και εφόσον έχει ξεκινήσει δυναμικά το 2024, τι καλύτερο να ξεκινήσεις και εσύ δυναμικά τη νέα χρονιά, σε ό,τι αφορά τους επαγγελματικούς στόχους σου;

Σε μια εποχή που το επαγγελματικό τοπίο μεταβάλλεται συνεχώς, η σημασία της προσωπικής ανάπτυξης δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Δεν χρειάζεται πανικός, απλώς είναι σημαντικό να ακολουθήσεις μερικά βήματα και θα φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά σε όσα ονειρεύεσαι το 2024.

Με τα παρακάτω 5 βήματα θα απογειώσεις την καριέρα σου το νέο έτος.

Καθόρισε τους στόχους σου

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να απογειώσεις την καριέρα σου το 2024, είναι να θέσεις τους στόχους σου και να δώσεις έμφαση καθημερινά στα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξή τους. Μάλιστα, η οπτικοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων θα σου δώσει την απαραίτητη αίσθηση κατεύθυνσης. Στη συνέχεια, χώρισε το μεγάλο όνειρό σου σε μικρότερους, εφικτούς στόχους που θα σε βοηθήσουν να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου.

Γνώρισε νέους ανθρώπους και κράτησε επαφή με παλιούς συνεργάτες

Σε κάθε στάδιο της καριέρας σου, το να παρακολουθείς συγκεκριμένα events, συνέδρια και διάφορες εκδηλώσεις να διευρύνεις τις επαφές σου, είναι μια έξυπνη επιλογή. Οι συζητήσεις με νέους ανθρώπους πυροδοτούν ευκαιρίες. Όταν παραμένεις ανοιχτός, θα εκπλαγείς και από το πόσες πόρτες μπορούν να ανοίξουν.

Ανανέωσε το βιογραφικό σου και το προφίλ σου στο LinkedIn

Μικρές προσθήκες, όπως νέες δεξιότητες που απέκτησες το 2023 ή μια περίληψη των επιτευγμάτων σου, είναι σημαντικές. Γενικά, καλό είναι να βεβαιωθείς ότι το mini bio στο βιογραφικό σου, είναι αντιπροσωπευτικό των δεξιοτήτων, της εμπειρίας, και των προηγούμενων εργασιακών σου επιτευγμάτων. Επίσης, στο προφίλ σου στο LinkedIn, δώσε βάση στην τρέχουσα εργασία σου και σε ό,τι έχεις αποκομίσει.

Κάνε την απαραίτητη έρευνα

Φτιάξε έναν κατάλογο με τις εταιρείες στις οποίες θα ήθελες να εργαστείς. Ερεύνησε ποιοι ρόλοι θα εναρμονίζονταν καλύτερα με τους στόχους σου για το 2024. Στη συνέχεια, αναζήτησε τους υπεύθυνους προσλήψεων στο LinkedIn και μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους.

Βρες έναν μέντορα

Ακόμα ένα βήμα για να επιτύχεις τους εργασιακούς στόχους σου το 2024, είναι να βρεις έναν μέντορα ή έναν φίλο από τον κλάδο σου, που μπορεί να καθοδηγήσει στρατηγικά την καριέρα σου. Η καθοδήγηση και ανατροφοδότηση θα σε βοηθήσει περισσότερο από ό,τι πιστεύεις.