REAL LIFE WORKING GIRL

3 σημάδια πως πρέπει να παραιτηθείς από την τοξική δουλειά σου


JTeam

12 Ιανουαρίου 2024

3 σημάδια πως πρέπει να παραιτηθείς από την τοξική δουλειά σου
Πάρε βαθιά ανάσα, πες επιτέλους ότι παραιτείσαι και νιώσε ελεύθερος

Viral Tiktoks λένε ότι κανείς δεν σε αντιπαθεί περισσότερο από έναν manager που αισθάνεται απειλή από την παρουσία σου. Και έχουν δίκιο. Και ναι, οι τοξικοί διευθυντές που σου ρουφούν κάθε ενέργεια και δημιουργικότητα, είναι από μόνοι τους εξαιρετικοί λόγοι να αφήσεις τη δουλειά σου, όμως σίγουρα δεν είναι οι μόνοι.

Για τους περισσότερους, η δουλειά δεν αποτελεί παρά μία βιοποριστική διαδικασία, την οποία αναγκάζονται να κάνουν. Αναγκάζονται, είτε γιατί δεν τολμούν να ακολουθήσουν αυτό που πραγματικά αγαπούν, είτε επειδή φοβούνται να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο έχοντας τον φόβο της αποτυχίας, είτε επειδή βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

Μένοντας σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, πόσο πιστεύεις πως θα αντέξεις; Αλλά και τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ψυχολογία και την καριέρα που αφήνεις στην άκρη; Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα του να βρίσκεσαι σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον είναι να βρεις τα κίνητρα και τα μέσα για να βγεις από αυτό.

Παρακάτω, θα βρεις 3 σημάδια πως ήρθε η ώρα να παραιτηθείς. Και πολύ άργησες.

1. Έχεις εκφράσει όσα σε ενοχλούν αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα

Έχεις μιλήσει ανοιχτά για όσα σε πειράζουν αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Αντίθετα, η κατάσταση χειροτερεύει. Είτε πρόκειται για τον μισθό σου, είτε για κάποια συμπεριφορά που σε ενοχλεί, νιώθεις ότι δεν σε υπολογίζουν και αυτό σίγουρα μειώνει την αποδοτικότητά σου.

2. Βιώνεις χρόνιο στρες

Αν οι συνθήκες στη δουλειά, σου προκαλούν άγχος και πλέον νιώθεις ότι δεν μπορείς να το ελέγξεις, τότε ίσως πρέπει να αποχαιρετήσεις τον χώρο που σε επιβαρύνει συναισθηματικά. Αν το στρες έχει γίνει χρόνιο, τότε είναι σίγουρο σημάδι παραίτησης.

3. Πας με βαριά καρδιά

Αν έχεις χάσει κάθε κίνητρο και όρεξη, ίσως είναι το πιο προφανές σημάδι ότι πρέπει να φύγεις από εκεί που δουλεύεις. Χωρίς δημιουργικότητα, δεν αποδίδεις κι έτσι όλα γίνονται μηχανικά οπότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεσαι πια εκεί.