REAL LIFE WORKING GIRL

Συνέντευξη για δουλειά: 3 red flags που πρέπει να προσέξεις, όταν υπόσχονται «ανταγωνιστικό μισθό»


JTeam

28 Ιουνίου 2024

Συνέντευξη για δουλειά: 3 red flags που πρέπει να προσέξεις, όταν υπόσχονται «ανταγωνιστικό μισθό»
Unsplash/Brooke Cagle
Μερικές πρώιμες ενδείξεις που πρέπει να προσέξεις

Μπαίνεις στο LinkedIn. Είσαι σε φάση αναζήτησηw δουλειάς και ξαφνικά πέφτεις πάνω σε μια αγγελία που υπόσχεται πως στην εταιρεία προσφέρουν «ανταγωνιστικό μισθό». Δεν ξεκαθαρίζουν ακριβώς το ύψος των αποδοχών. Μπαίνεις στον πειρασμό και στέλνεις βιογραφικό. Tελικά, φτάνει η στιγμή της συνέντευξης. Στη συζήτηση, μπαίνει και το κομμάτι του μισθού.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που αυτό που τελικά προσφέρεται, δεν είναι ούτε καν αυτό που πίστευες με βάση την αγγελία; Απευθείας καταρρέει αυτό που είχες στο μυαλό σου. Ωστόσο, ίσως υπήρξαν πρώιμες ενδείξεις ότι η υπόσχεση για «ανταγωνιστικό μισθό», ήταν απλώς ένα ψέμα.

Αυτά, είναι μερικά red flags που πρέπει να προσέξεις στις συζητήσεις σου με τους υπεύθυνους προσλήψεων, την επόμενη φορά που θα δεις θέση εργασίας και υπόσχεται «ανταγωνιστικό μισθό».

  • Αποφεύγουν να μιλήσουν για μισθό

Πρώτο και βασικό red flag. Όταν ένας υπεύθυνος προσλήψεων δεν είναι πρόθυμος να συζητήσει την αμοιβή, τότε κάτι δεν πάει καλά. Γενικά, όταν ένας διευθυντής προσλήψεων λέει ότι δεν μιλάει για τον μισθό επειδή δεν θέλει αυτό να επηρεάσει το ενδιαφέρον σου ή σε ρωτάει για τις μισθολογικές σου προσδοκίες, ενώ αρνείται να αποκαλύψει τη δική του προσφορά, τότε τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζεις.

  • Αναβάλλουν τη συζήτηση για τους μισθούς

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μια εταιρεία δεν αποκαλύπτει τους μισθούς στα πρώτα στάδια της διαδικασίας πρόσληψης. Ο εργοδότης μπορεί να μην έχει δει αρκετούς υποψηφίους για να καταλήξει σε ένα εύρος μισθού ή το άτομο με το οποίο κάνεις την πρώτη συνέντευξη, μπορεί να μην είναι ο υπεύθυνος για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά, εάν μια εταιρεία συνεχίζει να αποφεύγει τη συζήτηση για τον μισθό μετά από πολλές συνεντεύξεις, αυτό είναι απλώς red flag. Μέχρι το τέλος της τρίτης πιθανής συνέντευξης, θα πρέπει να έχεις μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα του προβλεπόμενου μισθού.

  • Δίνουν έμφαση τα μη χρηματικά προνόμια

Η ατμόσφαιρα του γραφείου, τα δωρεάν σνακ και οι γενναιόδωρες πολιτικές άδειας είναι συνήθως ευπρόσδεκτες προσφορές, αλλά η υπερβολική έμφαση σε αυτά τα προνόμια μπορεί να είναι σημάδι ότι μια εταιρεία δεν προσφέρει ανταγωνιστικό μισθό. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι πρόσθετες παροχές δεν έχουν αξία ή ότι είναι red flag, απλώς εάν μιλάτε για άλλα πράγματα, εκτός από χρήματα, είναι τουλάχιστον περίεργο.