REAL LIFE WORKING GIRL

5 σημάδια πως το περιβάλλον εργασίας σου, είναι τοξικό


JTeam

4 Ιουλίου 2024

5 σημάδια πως το περιβάλλον εργασίας σου, είναι τοξικό
Unsplash/Andrew Neel
Μήπως εργάζεσαι σε τοξικό περιβάλλον και δεν το ξέρεις;

Μιλώντας με όρους τοξικότητας, είναι πολύ διαφορετικό να νιώθετε πως έχεις μια κακή ημέρα και διαφορετικό να αισθάνεσαι πως η δουλειά σου, σε αρρωσταίνει. Το πρώτο είναι τυχαίο, ενώ το δεύτερο αποτελεί κίνδυνο για την ψυχική σου υγεία. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή εργάζεσαι σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Και ενώ κανένας δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να υπομένει έναν τοξικό εργασιακό χώρο, εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται καθημερινά σε συνθήκες που τους υποβάλλουν σε αμέτρητες δοκιμασίες και τους καταστέλλουν ψυχολογικά.

Αν λοιπόν κι εσύ πιστεύεις ότι εργάζεσαι σε ένα τοξικό περιβάλλον, θα πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις τα σημάδια, έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την τοξικότητα.

Η απάντηση θα δοθεί, απαντώντας τις 5 παρακάτω ερωτήσεις. Αν απαντήσεις θετικά, τότε η τοξικότητα ζει ανάμεσά σας στα εργασιακά βάσει ενός απλού οδηγού, γνωστού ως Simple Sabotage Field Manual.

Μήπως λοιπόν οι συνάδελφοί σου:

1. Μιλούν συνέχεια και με διάρκεια, διακόπτοντάς σε μονίμως;

2. Επιμένουν να επιστρέφουν σε θέματα που έχουν ήδη αποφασιστεί να γίνουν μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο;

3. Συμπεριφέρονται άδικα στην ομάδα και λένε συχνά ψέματα;

4. Βρίσκουν συνέχεια δικαιολογίες για να μη δουλεύουν;

5. Δυσκολεύονται να αναπτύξουν ένα καλό συναδελφικό κλίμα;

Αν απάντησες (σχεδόν) σε όλα θετικά, τότε μάλλον έχεις γίνει μέλος ενός 100% τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος καθώς αποτελείται από άτομα χωρίς πνεύμα συνεργασίας και την παραμικρή ενσυναίσθηση.