ΣΤΙΛ

Craftcore Jewellery ή γιατί χρειάζεστε ένα κολιέ με κοχύλια αυτό το καλοκαίρι


Μάρθα Κουμπάνη

14 Μαΐου 2022

Craftcore Jewellery ή γιατί χρειάζεστε ένα κολιέ με κοχύλια αυτό το καλοκαίρι
Photo credit: Getty/Ideal Images
Τα δερμάτινα λουριά, οι γυάλινες χάντρες, τα κοχύλια, η τσόχα και το μακραμέ επιστρέφουν και αναδεικνύουν τα χειροποίητα κοσμήματα σε huge trend της σεζόν

Ο καιρός ήταν καλός και ο ουρανός πάνω από το Παρίσι καταγάλανος τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι editors συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του Σηκουάνα για γνωρίσουν την πρώτη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé.

Η συλλογή ταίριαζε τέλεια με τον καιρό: πολύχρωμα κρόσσια, τσάντες παραλίας έτοιμες για διακοπές και εξαιρετικά έξυπνα κοσμήματα που εκτοξεύτηκαν αμέσως στην κορυφή των επιθυμιών του style set. Aπό την άλλη στον οίκο Coperni, η συλλογή έμοιαζε σαν να είχε βγει από την γκαρνταρόμπα του surfer, με ορισμένα από τα looks να συμπληρώνονται από κοσμήματα από γυάλινες χάντρες.

Jenny.Gr
Photo credit: Getty/Ideal Images

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά όμορφα μπιχλιμπίδια βρίσκονται στο προσκήνιο της μόδας. Τα κολιέ από κοχύλια της Prada εμπνευσμένα από souvenirs έκαναν την εμφάνισή τους στη συλλογή Άνοιξη Καλοκαίρι 2017 και το αποτέλεσμα το θυμόμαστε όλοι: Δεν υπήρχε καμία στην παραλία που να μην φορά τουλάχιστον ένα κόσμημα από κοχύλια.

Πίσω στο 2022, τα δερμάτινα λουριά, οι γυάλινες χάντρες, τα κοχύλια, η τσόχα και το μακραμέ επιστρέφουν και αναδεικνύουν τα χειροποίητα κοσμήματα σε huge trend της σεζόν. Και, φυσικά, δεν θα ήταν μια αναβίωση της τάσης του Y2K αν δεν προερχόταν από το TikTok, με πολλούς από τους νεαρούς χρήστες της Gen Z να αφιερώνουν χρόνο σε εντυπωσιακά DIYs για να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά κοσμήματα.

Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία αυτού του trend: Mια βόλτα στην παραλία όπου θα μαζέψετε τα πιο όμορφα κοχύλια και πέτρες, (ακόμα και ξύλα), και θα γίνετε δημιουργικοί.

Σχοινί και κορδόνι, σπάγκος και χάντρες μπαίνουν και αυτά στο παιχνίδι, ενώ ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε ένα καινούργιο hobbie όπως η κεραμική ή το φυσητό γυαλί!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.