ΣΤΙΛ

Πώς τα Horse girls έγιναν τα μεγαλύτερα style icons για το 2022


Μάρθα Κουμπάνη

2 Αυγούστου 2022

Πώς τα Horse girls έγιναν τα μεγαλύτερα style icons για το 2022
To νέο ιππικό στιλ είναι πιο προσιτό και σέξι

Eιναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε κι εσείς ένα horse girl. Ίσως να ήσασταν εσείς που μεγαλώσατε βλέποντας το Spirit της DreamWork’s σε λούπα. Ίσως είχατε μια παιδική φίλη που μάθαινε ιππασία και σας είχε μυήσει στην χάρη του αθλήματος λέγοντας σας τα πάντα για τα άλογα. Είτε έχετε είτε όχι ένα horse girl στο περιβάλλον σας, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το 2022 αποτελούν style icons.

Jenny.Gr

Οι σχεδιαστές τους αφιέρωσαν πολύ χώρο στις συλλογές τους τόσο για την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι. Στην πασαρέλα Haute Couture της Chanel για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, η Charlotte Casiraghi περπάτησε στην πασαρέλα με ένα αληθινό άλογο και φορώντας πλήρη ιππική ενδυμασία - ένα μαύρο tweed jacket, μπότες ιππασίας, παντελόνι και κράνος.

Jenny.Gr

Και η συλλογή Hermès Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, ήταν γεμάτη με φετιχιστικό δέρμα, στοιχεία εμπνευσμένα από τα άλογα όπως μεταλλικές πόρπες και αγκράφες, που συνοδεύονταν από κάλτσες μέχρι τους μηρούς. Η creative director Nadège Vanhee-Cybulski έδειξε ότι τα horse girls μπορεί να είναι ακόμη και σέξι σε ένα show που τιμούσε τις ρίζες του οίκου μόδας στην ιππασία. «Αλλά είναι techno στο πνεύμα: ταχύτητα, σεξουαλικότητα, σπορ. Είναι μια έκφραση του τι μπορεί να σημαίνει η ιππασία σήμερα».

Η Collina Strada με έδρα τη Νέα Υόρκη πήρε την ιδέα και την απογείωσε μέσα από την συλλογή της Άνοιξη/Καλοκαίρι που περιελάμβανε ένα γκρι chest piece σε σχήμα κεφαλής αλόγου, δεμένο στο στήθος του μοντέλου, δημιουργώντας μια παράξενη ψευδαίσθηση Animorph. Η ποπ τραγουδίστρια Kim Petras φορούσε ένα παρόμοιο κομμάτι στο Met Gala του 2021. Η creative director, Hillary Taymour, το ονόμασε "Horset" και όπως έχει αποκαλύψει, το look προέκυψε ενώ εργαζόταν στο digital pre-spring show για το IMVU, μια social metaverse πλατφόρμα.

Jenny.Gr

Το αγαπημένο μας poster girl, η Bella Hadid είναι γνωστό ότι λατρεύει τα άλογα και φωτογραφίζεται συχνά με αυτά στην φάρμα των Hadids.

Ένα άλλο HG που αξίζει να γνωρίζετε; Η Emmie Strommen, η οποία ελπίζει να τιμήσει τη φύση των κοριτσιών αλόγων με τη δημοσιεύση της με θέμα τα άλογα, Calling All Horse Girls - στο εξώφυλλο του οποίου βρέθηκαν πρόσφατα το supermodel Helena Christensen και η τραγουδίστρια/It girl Justine Skye.

Jenny.Gr

Aν μέχρι τώρα δεν είχατε πειστεί για την ισχύ του νέου equestrian look, η εμφάνιση της Beyonce, ως αμαζόνας πάνω σε ένα κρυστάλλινο άλογο για το εξώφυλλο του νέου album της με τίτλο Renaissance ίσως σας αλλάξει γνώμη.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.