ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Burberry: Το πρώτο show του Daniel Lee έρχεται


JTeam

16 Δεκεμβρίου 2022

Burberry: Το πρώτο show του Daniel Lee έρχεται
Instagram/tommyton
Το πρώτο fashion show του Daniel Lee για την Burberry είναι προ των πυλών!

Μετά από όλες τις αλλαγές που βιώσαμε φέτος στον χώρο της μόδας, τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους σιγά σιγά. Ύστερα από την ανακοίνωση του πρώτου show της Gucci χωρίς τον Alessandro Michele, ήρθε η ώρα της Burberry να ανακοινώσει την ημερομηνία του πρώτου show του Daniel Lee για τον οίκο.

Ο Daniel Lee έγινε Chief Creative Director της Burberry νωρίτερα μέσα στο 2022, πράγμα που δεν αποτέλεσαι κάποια έκπληξη. Μετά φήμες μηνών ότι ο (πρώην) CCO Riccardo Tisci του οίκου Burberry θα άφηνε τη θέση που κατείχε από το 2018, ο (τότε) Creative Director του οίκου Bottega Veneta, Daniel Lee εμφανίστηκε αμέσως στο προσκήνιο. Αμέσως μετά το ss ‘23 show της Burberry στο London Fashion Week, ο Tisci φεύγει και ο Lee έρχεται.

Τώρα σχεδόν δύο μήνες μετά την επίσημη προσχώρηση του Lee, ο οίκος μόδας ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία διεξαγωγής του show. Θα πραγματοποιηθεί κάτω από τη σκέπη του London Fashion Week στις 20 Φεβρουαρίου του 2023 και η καμπάνια θα βγει λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Ο Daniel Lee όντας ο πρώτος Βρετανός σχεδιαστής του οίκου, μετά τον Christopher Bailey, αναμένεται να ανασυνθέσει την αισθητική του οίκου και να την πάει ένα βήμα παραπέρα, έχοντας μια πιο νεανική και καθαρή βρετανική οπτική.

“Μεγαλώνοντας ως παιδί, η Burberry ήταν ένα brand που όλη η χώρα το γνώριζε. Είναι στα αλήθεια ένα βρετανικό σύμβολο,” είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

“Είμαι από το Bradford, Yorkshire, το οποίο είναι πολύ κοντά στο Castleford, όπου κατασκευάζονται τα trench coats και στο Keighley, όπου γίνεται η καμπαρντίνα. Οπότε όλα αυτά είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου”, πρόσθεσε.

Τώρα το πώς ο Daniel Lee θα ενσωματώσει το “αίσθημα της Βρετανίας” στη συλλογή του για τον οίκο μόδας, θα φανεί και ευτυχώς δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS