ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Colette: Η ιστορία του πρώτου concept store γίνεται ντοκιμαντέρ


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2022

Colette: Η ιστορία του πρώτου concept store γίνεται ντοκιμαντέρ
Η ιστορία του πρώτου concept store, του colette γίνεται ντοκιμαντέρ από το Highsnobiety και είναι υπέροχο!

Πέντε χρόνια πριν, όταν το colette έκλεισε για πάντα τις πόρτες του στην Rue Saint-Honoré, το Παρίσι δεν έχασε μόνο ένα highly influential κατάστημα, αλλά και ένα πολιτιστικό ίδρυμα. Αν ακόμα δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι το κατάστημα έκλεισε για πάντα, το Highsnobiety μας προσφέρει ένα ντοκιμαντέρ μιας ώρας για την επιρροή του colette στον κόσμο της μόδας.

Ευρέως αναγνωρισμένο ως το πρώτο concept store στην ιστορία, το colette έγινε ένας θρυλικός προορισμός για ψώνια για παραπάνω από 20 χρόνια. Ήταν γνωστό ότι το κατάστημα προωθούσε νέους σχεδιαστές και μπέρδευε την luxury μόδα με την streetwear και την τέχνη, μια προσέγγιση που μετά το colette έγινε συνηθισμένη πρακτική.

Είναι μια ιστορία που δεν πρέπει να μείνει άγνωστη και το ντοκιμαντέρ «colette mon amour» προσφέρει μια ματιά εκ των έσω στις μέρες που οδήγησαν στο κλείσιμο του καταστήματος με μαρτυρίες από τον Futura 2000, τον Pharrell Williams και τον Virgil Abloh. Με αυτόν τον τρόπο παρέχει μια εις βάθος ενημέρωση του κόσμου της μόδας και της σημερινής νεανικής κουλτούρας.

Σκηνοθετημένο από τον Hugues Lawson-Body και με συμπαραγωγούς τον LaPac και το Highsnobiety, αρχικά προβλήθηκε στο σινεμά σε όλον τον κόσμο. Όμως τώρα για να τιμήσουν τα 5 χρόνια από το κλείσιμο του καταστήματος το 2017, το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για online streaming δωρεάν για περιορισμένο χρόνο.

Από τις 20 Δεκεμβρίου και για πέντε ακόμα ημέρες θα μπορούμε να το παρακολουθήσουμε εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS