ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Mugler επιστρέφει στις πασαρέλες με μια «καθηλωτική εμπειρία»


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

10 Ιανουαρίου 2023

Ο Mugler επιστρέφει στις πασαρέλες με μια «καθηλωτική εμπειρία»
Instagram/cadwallader
Ο γαλλικός οίκος μόδας Mugler επιστρέφει στις live πασαρέλες μετά από 3 χρόνια απουσίας

Ενώ ο σχεδιαστής του οίκου μόδας Mugler, Casey Cadwallader, ασχολήθηκε εκτενώς με τα fashion films κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα ο γαλλικός οίκος σχεδιάζει την επιστροφή του στις παριζιάνικες πασαρέλες στις 26 Ιανουαρίου.

Προγραμματίστηκε μια παρουσίαση για τις 26 Ιανουαρίου στις 20:00 στη La Villette, ένα τεράστιο πολιτιστικό συγκρότημα στην βορειοανατολική άκρη του Παρισιού, όπου ο Cadwallader θα στήσει μια πασαρέλα με τη συλλογή του φθινοπώρου 2022/2023 κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείς να αγοράσεις τα ρούχα.

Το show θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της couture week του Παρισιού, η οποία γίνεται από τις 23 έως και τις 26 Ιανουαρίου και τυπικά συνοδεύεται από κάποια ready-to-wear events είτε στο τέλος, είτε στην αρχή της.

Οι λεπτομέρειες για το show ακόμα είναι κρυφές, αλλά χαρακτηρίζεται από τον οίκο ως «ένα νέο concept» και ως «μια καθηλωτική εμπειρία σε όλες τις πλατφόρμες και μπροστά σε live κοινό».

Το τελευταίο runway show του οίκου Mugler ήταν για το φθινόπωρο του 2020. Κατά τη διάρκεια του lockdown ο Cadwallader δημιούργησε τρία fashion films με ειδικά εφέ, δυναμική μόδα και cameos από την Megan Thee Stallion, την Chloë Sevigny, την Hunter Schafer και την Shalom Harlow.

Ο σχεδιαστής ανέφερε ότι αυτές οι ταινίες ήταν ένα πολύ καλό εργαλείο ώστε να τον γνωρίσει ένα μεγαλύτερο κοινό και εξέφρασε έναν δισταγμό στο τέλος αυτήε τηε τριλογίας των ταινιών για την επιστροφή στις «απλές πασαρέλες».

«Δεν είναι μια κλασική επιστροφή στις πασαρέλες», σημείωσε ο Pascal Conte-Jodra, διευθύνων σύμβουλος του Mugler, λέγοντας ότι οι ταινίες προσέλκυσαν εκατομμύρια θεατές και η τελευταία πάνω από 15 εκατομμύρια σε όλες τις πλατφόρμες. «Μάθαμε πως να ψυχαγωγούμε, μάθαμε πως να εκπλήσουμε, μάθαμε πως να τραβάμε την προσοχή και να ευχαριστούμε το κοινό…Μπορείτε να εμπιστευτείτε τον Casey ότι θα ‘μαγειρέψει’ κάτι το αναπάντεχο… στον Mugler παίρνουμε ρίσκα»

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο οίκος παρουσιάζει συλλογή τον Ιανουάριο και ο Conte-Jodra είπε ότι θα περιέχει χειμερινά κομμάτια και μερικά ανοιξιάτικα, μαζί με μερικά ακόμα που είναι μη ανακοινώσιμα.

Η επιστροφή του οίκου Mugler στις live πασαρέλες έρχεται σε μια εξαιρετική στιγμή για το brand, το οποίο σημειώνει τριψήφια ανάπτυξη και πολύ υψηλές πωλήσεις στο ηλεκτρονικό του κατάστημα και σε επιλεγμένους συνεργάτες λιανική πώλησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.