ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Balenciaga: Μετά το σκάνδαλο και την απόλυτη σιωπή, συνεργάζεται με το National Children’s Alliance


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

9 Φεβρουαρίου 2023

Balenciaga: Μετά το σκάνδαλο και την απόλυτη σιωπή, συνεργάζεται με το National Children’s Alliance
Instagram/demnagram
Όταν συμμετέχεις σε ένα σκάνδαλο για παιδική κακοποίηση, ο καλύτερος τρόπος για να «ξελασπώσεις» την φήμη σου είναι να συνεργαστείς με έναν οργανισμό που εξειδικεύεται στην παιδική κακοποίηση

Κάθε μικρή κίνηση που κάνει ο Balenciaga αυτές τις ημέρες γίνεται πρωτοσέλιδο, μετά από το σκάνδαλο της παιδικής κακοποίησης. Σε μια -περιέργως- αργοπορημένη απάντηση στην διαμάχη του 2022, ο οίκος ανακοίνωσε εχθές 8 Φεβρουαρίου 2023 ότι και ο οίκος μόδας Balenciaga και το Kering Foundation, το φιλανθρωπικό «κλαδί» της μαμά εταιρείας, θα συνεργαστούν με το National Children's Alliance.

Αυτά τα νέα φαίνεται να βάζουν σε δεύτερη μοίρα το φημολογούμενο show του Balenciaga τον Μάρτιο, όπου θα ήταν η επιστροφή του οίκου στα φώτα ύστερα από την οργή που ξεσήκωσε η χριστουγεννιάτικη καμπάνια του.

Ο Balenciaga συνήθιζε να ποστάρει στο Instagram αρκετά συχνά, όπως και να διαγράφει περιεχόμενο, αλλά πλέον ο λογαριασμός είναι εξαιρετικά ανενεργός. Αυτή τη στιγμή έχει μόνο την ανακοίνωση για την συνεργασία με το National Children’s Alliance. Ο οίκος επίσης υποσχέθηκε ότι θα «βοηθήσει να πραγματοποιηθεί μια σημαντική αύξηση της πρόσβασης στην Γνωστική Συμπεριφορική Εκπαίδευση εστιασμένη στο Τραύμα», «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την παιδική κακοποίηση», ώστε να προάγει μια «χαρούμενη, υγιή παιδική ηλικία» και θα λάβει εκπαίδευση από το National Children’s Alliance σχετικά «με την προστασία των παιδιών και τις πράξεις που μπορούν να κάνουν οι ενήλικες ώστε να προάγουν την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών».

Ο οίκος επίσης υπόσχεται «στήριξη» στο National Children’s Alliance, η οποία θα επιστρέψει στον οργανισμό να «εκπαιδεύσει σχεδόν 2.000 επαγγελματίες» επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση σε «τεκμηριωμένη φροντίδα ψυχικής υγείας» για «περίπου 55.000 παιδιά».

Το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με τον οίκο μόδας Balenciaga ήταν τεράστιο και η οργή γύρω από τον οίκο εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι επισκίασε ακόμα και το ρατσιστικό σκάνδαλο των Dolce & Gabbana το 2018. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το σκάνδαλο του Balenciaga εντάθηκε και από ακροδεξιούς και από τα social media, αλλά και από απολιτίκ θεατές του συμβάντος, οι οποίοι προφανώς και ενοχλήθηκαν από τις κατηγορίες για παιδική κακοποίηση. Και στην πραγματικότητα δεν ήταν μόνο μια η καμπάνια, αλλά δύο, η πρώτη με τα παιδάκια που κράταγαν αρκουδάκια ντυμένα με BDSM ρούχα και η άλλη με τα νομικά έγγραφα ως σκηνικό.

Αν και πολλοί celebrities και fans πήραν απόσταση από τον Balenciaga, είτε κάνοντας θόρυβο, είτε σιγανά και ταπεινά, αρκετοί διάσημοι συνεχίζουν να φοράνε ρούχα του οίκου σε δημόσιες εμφανίσεις τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS