ΣΤΙΛ FASHION NEWS

The Art of Craftsmanship: Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία Tod's x Tim Walker


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

19 Απριλίου 2023

The Art of Craftsmanship: Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία Tod's x Tim Walker
tod's
Σουρεαλισμός και τεχνογνωσία γίνονται ένα στο μεγάλο project της Tod's και του φωτογράφου Tim Walker

Το ιταλικό fashion brand Tod’s συνεργάζεται με τον θρυλικό φωτογράφο Tim Walker σε ένα νέο project που ονομάζεται "The Art of Craftsmanship" και θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια του Milan Design Week.

Ο Diego Della Valle, ο πρόεδρος και CEO της Tod’s Group αναφέρει πως «το ιταλικό lifestyle και η εξαιρετική τεχνογνωσία είναι βασικές αξίες της Tod’s και το να τις μεταφράσουμε μέσα από τον φακό του Tim Walker, μας βοηθάει να μεταβιβάσουμε αυτές τις αξίες στις νεότερες γενιές, μιλώντας τη γλώσσα τους».

Η συνεργασία εκφράζεται μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που δίνουν έμφαση στις φάσεις δημιουργίας των signature προϊόντων του brand, από την Di τσάντα μέχρι το Gommino, με μια δόση ειρωνείας και φυσικά του αμίμητου σουρεαλισμού του Tim Walker.

Ο Walker παίζει με τις αναλογίες των αντικειμένων και των εργαλείων, που χρησιμοποιούνται από τους τεχνίτες για να κόψουν το δέρμα, να το ράψουν και να το βουρτσίσουν, στρέφοντας τα φώτα στις ικανότητες των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή των προϊόντων.

Ο Βρετανός φωτογράφος είπε πως «σε αυτόν τον digital κόσμο, όπου τόσα πολλά δημιουργούνται σε βιομηχανική κλίμακα από μηχανές και ρομπότ, η αξία της τεχνογνωσίας είναι όλο και περισσότερο πολύτιμη»

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες από το project στην παρακάτω gallery!

-->