ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Το Chanel SS 2024 show ήταν μια ωδή στην απλότητα και την κληρονομιά του οίκου


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

4 Οκτωβρίου 2023

Το Chanel SS 2024 show ήταν μια ωδή στην απλότητα και την κληρονομιά του οίκου
Η συλλογή της Chanel για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 μιλάει για απλότητα και φρεσκάδα

Το show της Chanel για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024 ήταν πλημμυρισμένη στο τουίντ. Ναι, το αγαπημένο ύφασμα του γαλλικού οίκου μόδας χρησιμοποιήθηκε με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από maxi φορέματα με βαθύ ντεκολτέ μέχρι boxy jackets. Επίσης είδαμε πάρα πολλές ρίγες σε διαφορετικά πλάτη και χρώματα, δημιουργώντας μια πιο «χαλαρή» και ανεπιτήδευτη αίσθηση στα looks.

Γενικά η συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2024 χαρακτηρίστηκε από την φρεσκάδα, τη νεανικότητα και την ανεμελιά της. Άνετες γραμμές, με φλατ σανδάλια, pajama looks και τζιν υπογράμμιζαν την χαλαρή αυτή διάθεση της Βιρζινί Βιάρντ, της creative director της Chanel.

Jenny.Gr

Η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από την Villa Noailles, ένα σπίτι χτισμένο στην πόλη Ιέρ της νότιας Γαλλίας ανάμεσα στο 1923 και στο 1927. Από τις καθαρές και απλές γραμμές της αρχιτεκτονικής της Villa Noailles, η Βιάρντ εμπνεύστηκε την καθημερινή, άνετη προσέγγιση της συλλογής. Εξαιρετικό παράδειγμα τα polo φορέματα και τα πανωφόρια που έμοιαζαν με ρόμπες.

Ένα πράγμα μένει πάντα ίδιο σε όλες τις συλλογές της Βιάρντ όμως, η αγάπη, ο σεβασμός και η μελέτη για την ιδρύτρια του οίκου Κοκό Σανέλ. Σε αυτή τη σεζόν είδαμε πολλά κοσμήματα, όχι σαν του Λάγκερφελντ, αλλά πιο «αθόρυβα» και μοντέρνα, φορεμένα όπως συνηθίζεται από τις γυναίκες στην καθημερινή τους ζωή, δηλαδή προσωπικά, ακριβά κοσμήματα μαζί με faux. Ακριβώς αυτό, τον συνδυασμό δηλαδή ακριβού κοσμήματος με πιο φτηνό, τον είχε κάνει ήδη η Κοκό 100 χρόνια πριν και η Βιάρντ το αποτύπωσε πολύ έξυπνα και καλαίσθητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.