ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Zeus+Δione σχεδιάζει τις νέες στολές της AEGEAN


JTeam

23 Οκτωβρίου 2023

Η Zeus+Δione σχεδιάζει τις νέες στολές της AEGEAN
Instagram/aegeanairlines
Νέα φιλοσοφία από την AEGEAN, νέες στολές από τη Zeus+Δione

Η Zeus+Δione, η εταιρεία που ίδρυσε η Δήμητρα Κολοτούρα με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη (η οποία αποχώρησε μετά την εκλογή του συζύγου της στη θέση του Πρωθυπουργού) το 2012, συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία AEGEAN για τη δημιουργία νέων στολών πληρώματος. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον σχεδιασμό του Marios Schwab, του creative director της Zeus+Δione, η συλλογή συνδυάζει την ελληνική κληρονομιά μας με τη neo-era φιλοσοφία της εταιρείας.

Στη σχεδιαστική προσέγγιση του Schwab, οι οργανικές πτυχώσεις του αρχετυπικού χιτώνα συναντούν τις γραμμές των «φτερών» στο λογότυπο της AEGEAN που αντανακλούν την κίνηση και την ενέργεια ενός ταξιδιού. Παράλληλα, οι αποχρώσεις αντικατοπτρίζουν την ελληνική τοπογραφία. Το βαθύ μπλε του Αιγαίου, εναλλάσσεται με το ασημί-μπλε των βραχωδών επιφανειών που χτυπά το φως του ηλίου, και τους λευκούς τόνους που κυριαρχούν στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Με σεβασμό στην ταυτότητα της AEGEAN και ενσωματώνοντας τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα, κώδικες και σύμβολα, η πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Zeus+Δione, πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, δίνοντας στα πληρώματα της εταιρείας τη δυνατότητα της επιλογής μεταξύ παντελονιού, φορέματος ή φούστας. Κομμάτια που συνθέτουν ένα πολυσχιδές μοτίβο στην ενδυμασία των πληρωμάτων. Κλασικές tailored σιλουέτες διανθίζονται με προσεκτικά μελετημένες λεπτομέρειες όπως ενσωματωμένα φουλάρια στο ντεκολτέ, γεωμετρικές ασυμμετρίες και γραμμικές λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν την δομή των ενδυμάτων. Στις ανδρικές στολές, γιακάδες χωρίς τα αυστηρά πέτα προσδίδουν μια αίσθηση δωρικής απλότητας, ενώ πρακτικά γιλέκα και κουστούμια διευκολύνουν τις κινήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων.

Σε μια εποχή όπου η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη είναι αναπόσπαστα κομμάτια, η φιλοσοφία του Schwab τις αναδεικνύει, δημιουργώντας στολές που λειτουργούν τόσο ως ενωτικά στοιχεία της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα και ως μέσο έκφρασης των διαφορετικών προσωπικοτήτων που συνυπάρχουν σε αυτή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.