ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Chloé X Atelier Jolie: Ρούχα για εργαζόμενες γυναίκες στον πραγματικό κόσμο - Οι πρώτες φωτογραφίες


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

25 Οκτωβρίου 2023

Chloé X Atelier Jolie: Ρούχα για εργαζόμενες γυναίκες στον πραγματικό κόσμο - Οι πρώτες φωτογραφίες
Zoë Ghertner/Chloé
Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη συνεργασία Chloé X Atelier Jolie βγήκαν στη δημοσιότητα

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι η Αντζελίνα Τζολί ανακοίνωσε πως το Atelier Jolie, η πρόσφατη επιχειρηματική της κίνηση, μια δημιουργική κολεκτίβα, θα συνεργαστεί με τον οίκο μόδας Chloé και την creative director του, Γκαμπριέλα Χέρστ -η οποία στη συνέχεια αποχώρησε από τον οίκο- για μια γυναικεία capsule συλλογή.

Η Τζολί είπε στη Vogue «Μερικές φορές ο τρόπος που ντύνεσαι λέει ‘Μη τα βάλεις μαζί μου, έχω φορέσει την πανοπλία μου’. Αλλά θέλω μια γυναίκα να αισθάνεται αρκετά ασφαλής, ώστε να μπορεί να είναι πιο ‘μαλακή’. Ύστερα από ένα περιστατικό που με πλήγωσε βαθιά, ρώτησα έναν ειδικό ψυχική υγείας αν θα μπορούσα να δοκιμάσω να φορέσω κάτι αέρινο. Ακούγεται χαζό, αλλά θεώρησα πως τα παντελόνια και οι μπότες προβάλλουν ένα πιο ‘σκληρό’ look, έναν πιο σκληρό εαυτό μου. Αλλά ήμουν αρκετά δυνατή ώστε να μπορώ να είμαι ‘μαλακή’;».

Τώρα που οι πρώτες φωτογραφίες από την συλλογή παρουσιάστηκαν, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μοιάζει ηχηρή «Ναι». Οι φωτογραφίες επικεντρώνονται σε αφηρημένα σχήματα και λαχταριστές υφές. Ενσωματώνοντας παλιό στοκ και φυσικά υφάσματα, όπως οργανικό μετάξι, οργανικό κρεπ ντε σιν και πιστοποιημένο μαλλί, η Chloé x Atelier Jolie capsule συλλογή περιέχει πολλά από τα βασικά κομμάτια της ντουλάπας της Τζολί, μαζί με ένα κεντημένο βαμβακερό φόρεμα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από ένα φόρεμα που φόραγε ως παιδί.

Ίσως επειδή για χρόνια εργαζόταν ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως και Ειδική Απεσταλμένη της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ υπάρχει επίσης ένα focus στα ρούχα που θα μπορούσαν να φοριούνται από πραγματικά εργαζόμενες γυναίκες, στον πραγματικό κόσμο. Η συλλογή επίσης περιλαμβάνει μια μικρή σειρά από ιδιότυπα αξεσουάρ, όπως ένα ζευγάρι μαύρες μπαλαρίνες με κυρτό τακούνι, βραχιόλια, καρφίτσες και κολιέ σε οργανικά σχέδια, από ασήμι, χρυσό με μαύρες κορδέλες και φυσικά τα logos των δύο brands. Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη των Ιανουάριο του 2024 στα καταστήματα της Chloé και online.

Πηγή: Vogue

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.