ΣΤΙΛ FASHION NEWS

It's official: Η Γκαμπριέλα Χέρστ αποχωρεί από την Chloé


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

6 Ιουλίου 2023

It's official: Η Γκαμπριέλα Χέρστ αποχωρεί από την Chloé
Instagram/gabrielahearst
Η επί 3 χρόνια creative director του οίκου Chloé αποχωρεί από τον οίκο

Η creative director της Chloé, Γκαμπριέλα Χέρστ, αποχωρεί από το brand που ανήκει στον όμιλο Richemont. Το τελευταίο show της με την Chloé θα παρουσιαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ή τον διάδοχο της Χέρστ, αλλά η Chloé προσέλαβε την Χιμένα Καμάλι, την πρώην designer director του RTW γυναικείου τμήματος του Saint Laurent, ώστε να ηγηθεί ενός παράλληλου design studio στο brand. Η Chloé αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Καμάλι θα είναι η επόμενη creative director του οίκου. Η συνεργασία με το Atelier Jolie, της Angelina Jolie και την Chloé θα συνεχιστεί όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η Χέρστ,που είναι ευρέως γνωστή στον χώρο για την προσήλωσή της στην βιωσιμότητα, έγινε creative director της Chloé το 2020. Εργάστηκε σκληρά για να βελτιώσει την κοινωνική και περιβαλλοντική ηθική του brand και το 2021 η Chloé έγινε το πρώτο major luxury brand που κέρδισε το B Corp certification.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια η Chloé δυσκολεύεται να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές της, καθώς οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν σε αντίθεση με τις πωλήσεις της Chloé. Με την Χέρστ το brand κατάφερε να πουλήσει κομμάτια χαμηλότερων τιμών, όπως τα παπούτσια Nama, αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο όριο των πωλήσεων των πιο ακριβών ειδών, όπως των δερμάτινων, που κάποτε «κρατούσαν» την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον fashion and accessories chief executive Φελίπε Φορτουνατο «Η Χέρστ έθεσε γερά θεμέλια για μελλοντική ανάπτυξη και για να γίνει η Chloé ένας οίκος που θα εμπνέει τη βιωσιμότητα στη μόδα».

Πηγή: BoF

Δείτε στην παρακάτω gallery τα αγαπημένα μας looks από την συλλογή Υψηλής Ραπτικής του Valentino!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.