ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Fashion Week: Τα supermodels των 00's στην Isabel Marant και το μεταμορφωτικό καλό των γυναικών στην Chloé


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

3 Μαρτίου 2023

Paris Fashion Week: Τα supermodels των 00's στην Isabel Marant και το μεταμορφωτικό καλό των γυναικών στην Chloé
Το party που θα ήθελες να πας και η φίλη που θα ήθελες να έχεις

Isabel Marant

Το show της Isabel Marant για τη fw 2023 συλλογή της ήταν ένα τεράστιο party στο Palais Royal. Τα είχε όλα, πάρα πολύ δυνατή μουσική, μέρος για έντονο χορό και μια performance από την Rebecca Baby. Στην πασαρέλα είδαμε μοντέλα που έγραψαν τη δική τους ιστορία τα προηγούμενα χρόνια, όπως η Aymeline Valade, η Sasha Pivovarova, η Imaan Hammam, η Natasha Poly, η Anna Selezneva και μερικές ακόμα, να περπατάνε με τα ρούχα της συλλογής.

Ναι, το φθινόπωρο του 2023 είναι το φθινόπωρο των έντονων ώμων, οι οποίοι δεν έλειψαν ούτε από αυτή τη συλλογή. Έντονοι ώμοι λοιπόν, oversized parka, ανδρόγυνα πλεκτά, 80’s παλτό, αέρινα φορέματα και τζιν. Οι πυλώνες γύρω από τους οποίους δημιουργήθηκε η συλλογή ήταν δύο: η επιθυμία και η αταξία.

Ένα ακόμα όμορφο, στιλάτο και έντονα γυναικείο show, από τη μέτρ της γυναικείας ενδυνάμωσης στον χώρο της μόδας, Isabel Marant. Όλοι ξέρουμε ότι όταν φοράει κάποιος Isabel Marant δεν φαίνεται μόνο τέλειος, αλλά αισθάνεται και άψογα και αυτό ήταν που ήθελε να καταφέρει η σχεδιάστρια.

Chloé

Όπως κάθε σεζόν η Gabriela Hearst μεταφέρει ένα διαφορετικό μήνυμα με τις συλλογές της. Αυτή τη σεζόν το το μήνυμα είχε να κάνει με το μεταμορφωτικό καλό που μπορεί να προκληθεί όταν οι γυναίκες είναι υπεύθυνες, για το σώμα τους αρχικά, και στη συνέχεια για όλα τα υπόλοιπα. Για να καταφέρει να μεταφέρει το μήνυμα όμως σε σχέδια μιας συλλογής, έπρεπε να βρε μια μούσα και τη βρήκε στο πρόσωπο της Artemisia Gentileschi, της ζωγράφου της Αναγέννησης.

Αντι για βαριά φορέματα, είδαμε μαλλί προβάτου, δέρμα, πλεκτά που έμοιαζαν με δαντέλες, boho-minimal φορέματα και πόντσο, τα οποία μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι από τα αρχεία του οίκου όταν ήταν ακόμα creative director η χαρισματική Phoebe Philo ή ότι είναι εμπνευσμένα από το ότι η Hearst μεγάλωσε σε ράντσο στην Ουρουγουάη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετα την πανδημία κανένα show δεν έθιξε τόσα πολλά μηνύματα μαζί όσο το show της Chloé, που εκτός της γυναικείας ενδυνάμωσης, το θέμα της περιβαλλοντικής κρίσης ήταν έκδηλο και είναι γνωστή η ενασχόληση της Hearst με αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.