ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Fashion Week: Από την αλησμόνητη πρώτη συλλογή του Ibrahim Kamara έως το δέος στη συλλογή του Rick Owens


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

3 Μαρτίου 2023

Paris Fashion Week: Από την αλησμόνητη πρώτη συλλογή του Ibrahim Kamara έως το δέος στη συλλογή του Rick Owens
splashnews.com
Τι είδαμε εχθές στο Paris Fashion Week, μέσα σε λίγες γραμμές

Off-White™

Την πρώτη συλλογή του νέου artistic και image director της Off-White™, Ibrahim Kamara, για το FW 2023 θα τη θυμόμαστε για χρόνια. Με τίτλο «Lunar Delivery» η συλλογή δεν ήταν ένας φόρος τιμής στον ιδρυτή του οίκου Virgil Abloh, αλλά μπορούσες να δεις ξεκάθαρα τη διαχρονική επιρροή του.

Επηρεασμένος από τις δικές του αφρικανικές ρίζες και ιδιαίτερα τη Sierra Leone, ο στυλίστας, fashion editor και πλέον σχεδιαστής Ibrahim Kamara, παρουσίασε μια Afrofuturistic συλλογή. Σε ένα σκηνικό που θύμιζε και το φεγγάρι και την Αφρική, είδαμε looks που ήταν sexy, punk και -κρυφο-ρομαντικά. LBD, πλεκτά, φουσκωτά μπουφάν, πολλές τρύπες, εξαιρετικά αξεσουάρ και πολύ σωστό styling σε μια συλλογή που η μη επικριτική διάθεση απέναντι στη σεξουαλικότητα και στην αυτοέκφραση ήταν εμφανέστατη. Αναμένουμε πολλά από εδώ και πέρα από τον Kamara!

Givenchy

Μια καλή προσπάθεια από τον Matthew M. William για τον οίκο Givenchy με μια συλλογή που είχε τον ίδιο χαρακτήρα με την ανδρική συλλογή του Ιανουαρίου, με μερικές ιδιαίτερες και πιο θηλυκές προσθήκες.

Μεσάτα σακάκια, πανωφόρια με oversized ώμους, οργάντζα και αρκετά σχέδια από το σχεδιαστικό αρχείο του Ηubert de Givenchy. Αυτά για το πρώτο μέρος της συλλογής. Στο δεύτερο μέρος ο Matthew παρουσίασε μερικά πιο επαναστατικά looks, εντελώς δικής του επινόησης με δερμάτινες φούστες με φερμουάρ, πλεκτά, τζιν και ανδρικά υφάσματα. Εξαιρετικά ενδιαφέρον δεύτερο μέρος, αλλά σε τεράστια απόκλιση ύφους από το πρώτο. Και πάμε στο τρίτο μέρος, όπου είδαμε φορέματα πάλι από το αρχείο του ιδρυτή, όπως το φόρεμα με τα ζωγραφισμένα ψάρια και τα πράσινα 70’s φορέματα. Ίσως το θέμα να ήταν στη συνοχή, ίσως στο ότι δεν έχει κατασταλάξει ακόμη προς τα που θα ήθελε να πάει τον οίκο ή ίσως κάπου αλλού.

Rick Owens

«Το γνωρίζω πως συχνά με αναφέρουν ως dark τύπο. Δεν έχω την ίδια άποψη, είμαι απλά ρεαλιστής και αναγνωρίζω την ομορφιά και τη φρίκη στον κόσμο» είπε ο Rick Owens στη Vogue και πραγματικά έχει δίκιο και αυτό είναι εμφανές στην FW 2023 συλλογή του.

Μέσα στο Palais de Tokyo παρουσίασε ένα elevated show με τα μοντέλα να περπατάνε αργά πάνω σε πανύψηλες μπότες, ανάμεσα σε ομίχλη και να φορούν μαύρους φακούς επαφής δημιουργώντας ένα δέος στον κόσμο που έβλεπε από κάτω. Είδαμε -κλασικά- πολύ μαύρο και γκρι, αλλά και ματ παγιέτες σε μπορντό, lime και ροζ. Τα φορέματα που άφηναν ακάλυπτο τον έναν μηρό και οι κάπες θα γίνουν σίγουρα ανάρπαστα, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι βάτες που έμοιαζαν με φτερά νυχτερίδας και τα poufs που τυλίγονταν γύρω από το σώμα, σαν μια γυαλιστερή ζύμη από donut.

Schiaparelli

Η πρώτη RTW συλλογή του οίκου Schiaparelli είναι γεγονός και έγινε χάρη στον Daniel Roseberry. Ο creative director όσο και να μας τα «χάλασε» στην Couture συλλογή του με τα κεφάλια ζώων, εδώ παρουσίασε μια άψογη συλλογή, η οποία πέτυχε τον στόχο του που ήταν να κάνει την είσοδο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ένα αντίδοτο σε αυτό το μαζικό συναίσθημα.

Οι χρυσές λεπτομέρειες από κλειδαρότρυπες, τα κουμπιά, η άψογη ραφή και τα -παράξενα- μποτάκια έκαναν εντύπωση, όπως και τα μαύρα κολάν που φορέθηκαν σχεδόν σε κάθε look ως βάση που πάνω τους χτίζεις ένα outfit. Το highlight της συλλογής βέβαια ήταν σίγουρα η τσάντα με το πρόσωπο από χρυσές λεπτομέρειες. Ετοιμαστείτε για αρκετές αντιγραφές!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.