ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η επόμενη γενιά των creative directors είναι εδώ - Ποιους θα δούμε το 2024


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

9 Ιανουαρίου 2024

Η επόμενη γενιά των creative directors είναι εδώ - Ποιους θα δούμε το 2024
Instagram/alexandermcqueen
Με τόσες ανακατατάξεις στη μόδα, μια νέα γενιά creative directors εμφανίστηκε και θα κάνει το ντεμπούτο της το 2024

Καθώς οι τάσεις της μόδας αλλάζουν κάθε σεζόν, έτσι και οι άνθρωποι που «κρύβονται» πίσω από αυτές. Ίσως όχι με την ίδια συχνότητα, αλλά σίγουρα αλλάζουν. Το 2023 είδαμε αρκετούς νέους creative directors να κάνουν το ντεμπούτο τους , όπως ο Σαμπάτο Ντε Σάρνο στη Gucci και ο Φάρελ Γουίλιαμς στην ανδρική σειρά της Louis Vuitton.

Με την αποχώρηση λοιπόν ισχυρών και πολύ επιδραστικών creative directos, όπως η Γκαμπριέλα Χίρστ και η Σάρα Μπάρτον, ένα νέο κύμα από σχεδιαστές αναμένεται να «πλήξει» το κοινό το 2024, το οποίο είναι έτοιμο να αφήσει το δικό του προσωπικό στίγμα στον χώρο της μόδας. Μερικά brands ανακοίνωσαν γρήγορα τους αντικαταστάτες επικεφαλής τους, ενώ κάποια άλλα ακόμα δεν έχουν κάνει γνωστή την απόφασή τους, όπως ο οίκος Givenchy μετά την αποχώρηση του Μάθιου Ουίλιαμς.

Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι νέοι creative directors των brands -που ήδη γνωρίζουμε- οι οποίοι θα κάνουν το ξεκίνημά τους στη νέα τους θέση το 2024!

Χιμένα Καμάλι

Αφού ανακοινώθηκε η αποχώρηση της Γκαμπριέλα Χίρστ από την Chloé, η Γερμανίδα σχεδιάστρια Χιμένα Καμάλι διορίστηκε ως creative director στη θέση της στον γαλλικό οίκο μόδας. Η Καμάλι είχε ξαναεργαστεί για τον οίκο κάτω από την Φίμπι Φίλο.

Ματέο Ταμπουρίνι

Ο Ταμπουρίνι διορίστηκε ως ο νέος creative director του ιταλικού οίκου Tod’s, ύστερα από την αποχώρησή του Ουόλτερ Τσιαπόνι.

Σον Μαγκρ

Μετά την αναπάντεχη αποχώρηση της Σάρα Μπάρτον από τον οίκο Alexander McQueen, ο όμιλος Kering ανακοίνωσε, ύστερα από μερικές μέρες, ότι ο Σον Μαγκρ θα πάρει τη θέση της.

Αλεσάντρο Βιτζιλάντε

Την περασμένη άνοιξη, ο Αλεσάντρο Βιτζιλάντε, διορίστηκε creative director του οίκου Rochas. Με μια εντυπωσιακή λίστα πελατών, όπως η Μόνικα Μπελούτσι και η Σκάρλετ Γιόχανσον και ένα δικό του brand, ο Βιτζιλάντε αναμένεται να επανεκκινήσει τον οίκο με επίκεντρο τα ρούχα και τα αρώματα.

Όσο για τους υπόλοιπους, αναμένουμε!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.