ΣΤΙΛ FASHION NEWS

New York Fashion Week: Η Sailor Moon της Sandy Liang, η γοργόνα της Gabriela Hearst και η γιαγιά του Michael Kors


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

14 Φεβρουαρίου 2024

New York Fashion Week: Η Sailor Moon της Sandy Liang, η γοργόνα της Gabriela Hearst και η γιαγιά του Michael Kors
SPLASH via Ideal Image
Τα shows των brands Sandy Liang, Michael Kors και Gabriela Hearst έκλεψαν τις εντυπώσεις στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έχει ξεκινήσει και τα shows διαδέχονται το ένα το άλλο με γρήγορους ρυθμούς. Εμείς επιλέξαμε 3 από αυτά, που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και μας δημιούργησαν όμορφες εικόνες, για να σου τα δείξουμε και να δώσουμε μερικές λεπτομέρειες για τις συλλογές των σχεδιαστών τους. Ας ξεκινήσουμε!

Sandy Liang

Η «πριγκίπισσα» της Σάντι Λιάνγκ μεγάλωσε και ωρίμασε αυτή τη σεζόν. Δεν υπάρχει το διακοσμητικό στοιχείο στη θεατρική του μορφή, αλλά περισσότερο σαν «κομπλιμέντο» των εξαιρετικών ραφών και γραμμών της συλλογής. Ίσως είναι η επέτειος των δέκα χρόνων του brand που έκαναν τη Λιάνγκ να δημιουργήσει μια «νέα» πριγκίπισσα, πάλι εμπνευσμένη από το lifestyle της Νέας Υόρκης και τη Sailor Moon, φυσικά, αλλά πιο «down to earth». Στην πασαρέλα είδαμε πολλούς «peter pan» γιακάδες, balloon φούστες, «μαλλιαρά» υφάσματα, τριαντάφυλλα απλικαρισμένα, μπαλαρίνες, τακούνια, μερικά sneakers, αρκετά minimal γραμμές και το πιο χαρακτηριστικό από όλα, φιόγκους. Πώς αλλιώς θα ήταν show της Σάντι Λιάνγκ χωρίς φιόγκους;

Michael Kors

«Όταν ο κόσμος είναι πάνω-κάτω, περισσότερο από ποτέ, είναι δουλειά μου να κάνω τους ανθρώπους να αισθάνονται αυτοπεποίθηση» είπε ο Μάικλ Κορς κατά τη διάρκεια ενός preview. Ο Αμερικάνος σχεδιαστής, που είναι γνωστός για τα διάσημα front row του, αποφάσισε πως η σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2024 θα είναι αφιερωμένη στη δυναμική γυναίκα της δεκαετίας του ‘30, με έπνευση από το νυφικό της γιαγιάς του. Λοξά κοψίματα σε φορέματα και φούστες, δυναμικές και glamour σιλουέτες, σκισίματα, παγιέτες, ογκώδη πανωφόρια και φυσικά έντονα μανίκια.

Gabriela Hearst

Η Γκαμπριέλα Χιρστ αποφάσισε πως ο σουρεαλισμός της πάει πολύ, ήδη από την ανδρική κολεξιόν της. Η έμπνευσή της ήταν η Λεονόρα Κάρινγκτον, μια σουρεαλίστρια καλλιτέχνης και η πιο γνωστή δουλειά της, το πορτρέτο του εραστή της το 1939 Μαξ Έρνστ με μια ροζ ρόμπα με φτερά, ουρά γοργόνας και μεταξωτές κάλτσες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πλούσιες υφές, κασμίρια, πανέμορφα παλτό, shearling, τουαλέτες με V ντεκολτέ, κρόσια και φουλάρια. Επίσης, παρουσίασε μια νέα τσάντα και την ονόμασε Carrington, σε ένα τετράγωνο σχήμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.