ΣΤΙΛ FASHION NEWS

PFW: O Saint Laurent «τιμά» το γυναικείο σώμα, στην πιο απελευθερωμένη εκδοχή του


JTeam

29 Φεβρουαρίου 2024

PFW:  O Saint Laurent «τιμά» το γυναικείο σώμα, στην πιο απελευθερωμένη εκδοχή του
Getty Images
Σε αυτή τη συλλογή του Saint Laurent, ο αισθησιασμός συναντά την κομψότητα

«Δουλεύω εδώ και αρκετό καιρό με διαφανή υφάσματα. Το σημαντικό είναι να διατηρήσω τη μυστηριώδη φύση τους. Νομίζω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για την απελευθέρωση των γυναικών. Δημιούργησα ρούχα που ήταν απόλυτα συγχρονισμένα με τον εικοστό πρώτο αιώνα», είχε πει πριν μερικά χρόνια, ο Saint Laurent. Πίσω το 1968, ο σχεδιαστής παρουσίασε ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια του, ένα εντελώς διαφανές σιφόν φόρεμα, «γιορτάζοντας» το nude look.

Αυτό, έγινε και στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, με τον Anthony Vaccarello, τον δημιουργικό διευθυντή του Saint Laurent, να αναβιώνει – με μία σύγχρονη ματιά, για τη συλλογή AW24, την τάση των see-through υλικών. Πιο συγκεκριμένα, στη συλλογή για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024, πρωταγωνιστής είναι το γυναικείο σώμα, στην πιο απελευθερωμένη εκδοχή του. Διαφανή φορέματα σε διαφορετικές εκδοχές, εφαρμοστά T-shirts, διαφανείς pencil φούστες και πανέμορφα κορμάκια, συνθέτουν μια συλλογή με αιθέρια αίσθηση. Οι απαλοί μπεζ τόνοι, οι γκρι αποχρώσεις, αλλά και οι έντονες αντιθέσεις, ήταν η πινελιά που ολοκλήρωνε τις εμφανίσεις.

Φυσικά, τα μεταξωτά καλσόν, που μερικά τα είδαμε ως τουρμπάνια γύρω από τα κεφάλια των μοντέλων, έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστή τη συλλογή. Μαζί με την «αέρινη» πινελιά, το show δημιουργούσε και μια ενδιαφέρουσα αντίθεση, καθώς τα μοντέλα εμφανίστηκαν με υπερμεγέθη γούνινα μπουφάν, φαρδιά δερμάτινα σακάκια ή κρατούσαν ογκώδη παλτό με φτερά.

«Ήθελα να κάνω κάτι πολύ εύθραυστο», σημείωσε ο Vaccarello στα παρασκήνια του show, προσθέτοντας ότι ήθελε ο κόσμος να μάθει ότι ο Saint Laurent είναι «ένας οίκος διαφάνειας». «Μη με ρωτήσατε πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε για παραγωγή αυτά τα looks. Νομίζω ότι η δουλειά μου είναι να επεξεργαστώ και να παραδώσω κάτι διαφορετικό και όχι απαραίτητα κάτι ρεαλιστικό ή απαραίτητο», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας για το υλικό που αξιοποίησε σε αυτή τη συλλογή, το ύφασμα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία καλσόν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.