ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Fashion Week: Το μαύρο του Valentino και η νέα γκαρνταρόμπα της Victoria Beckham


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

4 Μαρτίου 2024

Paris Fashion Week: Το μαύρο του Valentino και η νέα γκαρνταρόμπα της Victoria Beckham
Instagram/victoriabeckham
Ο νέος οίκος Victoria Beckham και ο παλιός οίκος Valentino έδειξαν τι πάει να πει αριστοτεχνική κατασκευή στο Paris Fashion Week

Με δύο πολύ δυνατά shows συνεχίστηκε το Paris Fashion Week:

Victoria Beckham

«Αυτή τη φορά η συλλογή είχε να κάνει με τις σιλουέτες. Συζητήσαμε πολύ στο να δημιουργήσουμε μια γκαρνταρόμπα» είπε η Βικτόρια Μπέκαμ σε ένα preview της aw 2024. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μιλάει για τις πατερίτσες της και το φιλί με τον σύζυγό της μετά το τέλος της επίδειξης, αλλά όσοι ασχολούνται με τον χώρο της μόδας θα σου πουν πως αυτή ήταν μια από τις καλύτερες και πιο ώριμες δουλειές του brand.

Με αριστοτεχνικά πατρόν και εμμονή στη λεπτομέρεια η aw2024 συλλογή του οίκου Victoria Beckham ανέδειξε το ταλέντο της Βικτόρια στο να αντιλαμβάνεται τι θέλουν οι γυναίκες να φορέσουν και να το παραδίδει μαζί με ένα εξαιρετικό styling. Το «elevator trouser», όπως είπε η creative director, είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά αυτής συλλογής. Μιλάμε για ένα ψηλόμεσο παντελόνι με χαμηλό καβάλο και μεγάλη καμπάνα, το οποίο δημιουργεί την ψευδαίσθηση των πολύ μακριών ποδιών. Τα φορέματα από τα οποία έγινε αγαπητή παρέμειναν στη συλλογή, αλλά με αρκετές παραλλαγές. Είδαμε διαφορετικούς όγκους, είδαμε κίνηση, είδαμε preppy, είδαμε θηλυκότητα, είδαμε λεπτομέρειες σαν από πίνακες του Πικάσο και όλο αυτό δεμένο σε μια χειμερινή συλλογή, εντελώς φορέσιμη και εντελώς σύγχρονη.

Valentino

Και από εκεί που λέγαμε ότι το ροζ είναι το νέο μαύρο, ήρθε ο Πιερπάολο Πίκιολι με τη νέα του aw2024 συλλογή να ανατρέψει ίδιο του τον εαυτό του και να πει «Φτάνει! Δώστε στο μαύρο τη θέση που του αξίζει». Και την έδωσε, όσο και αν η Άννα Γουίντουρ σιχαίνεται αυτό το χρώμα.

«Πρέπει να γνωρίζεις πως βρίσκεσαι στο σκοτάδι, ώστε να ψάξεις για το φως και αυτό ήταν το σημείο αρχής μου» είπε ο creative director του οίκου Valentino σε ένα preview. Το μαύρο κατέκλυσε το show, στο οποίο τα μοντέλα θα μπορούσαν να είναι μάγισσες, φεμινίστριες, επαναστάτριες, femme fatale ή απλές καθημερινές γυναίκες, διότι αυτή είναι η μαγεία του μαύρου, είναι μυστηριώδες αλλά και βασικό, είναι προσωπικό αλλά και παγκόσμιο.

Αυτό λοιπόν οδήγησε τον Πιερπάολο να εξερευνήσει τη δυαδικότητα του χρώματος μέσα από αρχειακά κομμάτια του Valentino της δεκαετία του ‘80. Διαφάνειες, βερμούδες, φιόγκοι, δαντέλες, oversized jackets πάνω από φορέματα με κρύσταλλα, βολάν και καλοραμμένα παλτό «περπάτησαν» στην πασαρέλα υπό τους ήχους του μεγάλου συνθέτη Αλεξάντρ Ντεσπλά και λίγο Sade.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.