ΣΤΙΛ STYLING TIPS

FW 2024: Το φλογερό κόκκινο «πέθανε», ζήτω το μουντό πράσινο


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

27 Φεβρουαρίου 2024

FW 2024: Το φλογερό κόκκινο «πέθανε», ζήτω το μουντό πράσινο
Instagram/gucci
Η αυτοκρατορία του κόκκινου καταρρέει και το πράσινο αναδύεται σιγά σιγά

Αφού το φόρεσε η Άννα Γουίντουρ, το θέμα έχει κυριολεκτικά τελειώσει. Ναι, το πράσινο είναι το κυρίαρχο χρώμα του επόμενου χειμώνα και ας μην έχουμε ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα των trends, εφόσον τα Fashion Weeks δεν έχουν τελειώσει. Το φλογερό και έντονο κόκκινο φεύγει σιγά σιγά και δίνει τη θέση του σε ένα μουντό, βαθύ και «πλούσιο» πράσινο.

Μεγάλοι οίκοι μόδας συμπεριέλαβαν στις fw 2024 συλλογές τους αρκετές αποχρώσεις του πράσινου, με κυρίαρχες την βαθιά, μουντή σαν τα κωνοφόρα δάση απόχρωση. Ο οίκος Prada, ο οίκος Bottega Veneta, η Gucci, η Bally, o MM6 Maison Margiela, η Fendi, η Burberry και αρκετοί ακόμα «τίμησαν» το πράσινο.

Και τι θα απογίνει την επόμενη σεζόν ο μεγάλος φλογερός χρωματικός έρωτας της μόδας, το κόκκινο θα αναρωτιέσαι. Θα γυρίσει στην πρότερη κατάστασή του, δηλαδή θα ξαναγίνει ένα απλό αλλά όμορφο έντονο χρώμα, το οποίο θα φοριέται αρκετά αλλά όχι σε επίπεδο «εμμονής» -συγνώμη, απόλυτης τάσης εννοούμε.

Η στροφή προς το πράσινο έχει πάντως και πιο υποσυνείδητη εξήγηση, μια πιο βαθιά ανάλυση. Το πράσινο ως χρώμα αντικατοπτρίζει την ηρεμία, την επιθυμία για επιστροφή στη φύση, την ανακούφιση και έρχεται σε τρομερή αντίθεση με το άλλο βασικό χρώμα, το κόκκινο, το οποίο είναι έντονο, νευρικό και «φωνάζει» για προσοχή. Όλο αυτό θα μπορούσε να είναι μια απάντηση και μια επιφανειακή «θωράκιση» απέναντι στο ξέφρενο παγκόσμιο χάος, τα συνεχή άσχημα νέα και τον πόνο που υπάρχει παντού. Μπορεί να το πράσινο να μην είναι η απάντηση, αλλά ίσως βοηθήσει, ίσως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.