ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Naomi In Fashion: Η έκθεση του V&A Museum για το θρυλικό supermodel των 90's, Ναόμι Κάμπελ


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

14 Μαρτίου 2024

Naomi In Fashion: Η έκθεση του V&A Museum για το θρυλικό supermodel των 90's, Ναόμι Κάμπελ
VICTORIA AND ALBERT MUSEUM
Μια έκθεση αφιερωμένη στη Ναόμι Κάμπελ, στη ζωή και την καριέρα της

Μετά την φαντασμαγορική έκθεση για τη ζωή της Κοκό Σανέλ, το Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο αποφάσισε να παρουσιάσει μια έκθεση για τη ζωή και την καριέρα ενός από τα original supermodels των 90’s, τη Ναόμι Κάμπελ. Η έκθεση θα έχει τίτλο Naomi: In Fashion και θα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό τον Ιούνιο.

Η Naomi: In Fashion είναι μια χορηγία της BOSS και θα αφηγηθεί την εντυπωσιακή 40ετή καριέρα ενός από τα πιο διάσημα μοντέλα στον κόσμο, ενός μοντέλου που έγραψε τη δική του ιστορία και που το 1988 έγινε το πρώτο μαύρο μοντέλο που πόζαρε για το εξώφυλλο της Vogue Paris. Φυσικά και όλη η έκθεση έχει γίνει με υπό την επίβλεψη της Κάμπελ σε συνεργασία με το μουσείο.

Το V&A είπε σε ένα Δελτίο Τύπου πως «η έκθεση θα έχει κομμάτια Υψηλής Ραπτικής από την μεγάλη γκαρνταρόμπα της Ναόμι Κάμπελ καθώς και RTW κομμάτια από σημαντικές στιγμές της καριέρας της, μαζί με δανεικά κομμάτια από τα αρχεία των σχεδιαστών και αντικείμενα από τις συλλογές του Victoria & Albert».

Τα πιο σημαντικά από αυτά θεωρούνται: Το look που φόρεσε η Ναόμια στην τελευταία συλλογή της Σάρα Μπάρτον για τον οίκο Alexander McQueen, ένας κορσές του 1989 εμπνευσμένος από τις γάτες του Thierry Mugler, ένα ροζ Valentino που φόρεσε το 2019 στο Met Gala και φυσικά οι διάσημες πλατφόρμες της Vivienne Westwood με τις οποίες η Ναόμι έπεσε πάνω στην πασαρέλα το 1993.

Jenny.Gr
VICTORIA AND ALBERT MUSEUM

Για να αναγγείλει λοιπόν την πώληση των εισιτηρίων και την έκθεσή της, η Ναόμι μαζί με το μουσείο παρέθεσαν ένα γεύμα στην αίθουσα χορού του The Dorchester, στο οποίο είχε προσκληθεί όλη η αφρόκρεμα της μόδας, όπως η Σάρα Μπάρτον και ο Έντουαρντ Ένινφουλ. Βέβαια η Ναόμι άργησε να φτάσει 90 ολόκληρα λεπτά, αλλά ύστερα από ένα «Συγνώμη» του διευθυντή του μουσείου και έναν δακρύβρεχτο λόγο από το μοντελό, κανείς δε θυμόταν τα 90 λεπτά αργοπορείας.

Η Ναόμι Κάμπελ φτάνοντας, πήρε το μικρόφωνο και είπε «Αισθάνομαι καταπονημένη και στρεσαρισμένη» από την επίβλεψη της έκθεσης, παράλληλα με το μεγάλωμα δύο παιδιών. «Όλοι περιμένουν ένα τέλειο show από εμένα και αισθάνομαι περισσότερη πίεση. Απαιτεί όλη σου την ενέργεια. Συνειδητοποίησα πως πρέπει να σταματήσω την πρωινή δουλειά μου ώστε να εργαστώ σε αυτό το project για να βγει τέλειο».

Ύστερα από αυτό η Σάρα Μπάρτον της προσέφερε ένα πακέτο με χαρτομάντηλα -ναι, αλήθεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.