ΣΤΙΛ FASHION NEWS

The Chanel Saga: Ποιος θα πάρει τη θέση της Βιρζινί Βιάρντ στον οίκο;


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

7 Ιουνίου 2024

The Chanel Saga: Ποιος θα πάρει τη θέση της Βιρζινί Βιάρντ στον οίκο;
SPLASH via Ideal Image
Τα στοιχήματα πολλά, αλλά η Chanel δεν έχει αναφέρει ακόμα τίποτα

Η είδηση της αποχώρησης της artistic director του οίκου μόδας Chanel, Βιρζινί Βιάρντ, έσκασε λιγάκι σαν βόμβα (αν και οι ψίθυροι υπήρχαν καιρό τώρα). Το νέο talk of the town όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι άλλο από την ερώτηση «Ποιος θα πάρει τη θέση της τώρα στη Chanel;» και οι απαντήσεις είναι πολλές. Οι πιθανοί αντικαταστάτες της Βιρζινί Βιάρντ είναι αρκετοί, είναι ταλαντούχοι και όλοι έχουν έναν λόγο να βρίσκονται στη λίστα. Φυσικά οι λόγοι έχουν να κάνουν με τον Κάρλ Λάγκερφελντ και ποιοι σχεδιαστές έχαιραν της εκτίμησής του.

Οι εικασίες λοιπόν για την πολυπόθητη αυτή θέση έχουν πάρει φωτιά και οι -υποτιθέμενοι- υποψήφιοι τηρούν σιγήν ιχθύος. Ας ξεκινήσουμε από τον υπερταλαντούχο Πιερπάολο Πιτσιόλι, τον πρώην creative director του Valentino, ο οποίος αποχώρησε από τον οίκο τον Μάρτιο του 2024. Ταιριάζει γάντι στη Chanel και θα δώσει μια ιταλική φινέτσα στον ιστορικό γαλλικό οίκο. Συνήθως όμως μετά τη λύση του συμβολαίου τους οι εργαζόμενοι έχουν ρήτρα μη ανταγωνισμού για έναν χρόνο, οπότε ίσως είναι δύσκολη η μεταγραφή, αλλά αν η Chanel πληρώσει, όλα μπορούν να γίνουν.

Στη συνέχεια έχουμε τον Χέντι Σλιμάν, τον image director της Celine. Ο Κάρλ Λάγκερφελντ, σύμφωνα με φήμες, είχε μπει στη διαδικασία να χάσει αρκετά κιλά για να χωρέσει στα ρούχα που σχεδίαζε ο Σλιμάν για την Dior Homme. Πέρα από φήμες όμως ήταν γνωστό πως ο Λάγκερφελντ αγαπούσε ό,τι και αν έκανε ο Χέντι Σλιμάν στη μόδα, οπότε αυτόματα αυτό τον κάνει έναν σοβαρό υποψήφιο.

Μετά είναι ο έντονος, ζωηρός και χαρούμενος Τζέρεμι Σκοτ. Ο Σκοτ ήταν πολλά χρόνια φίλος με τον Κάρλ και όπως έχει γραφτεί στο ONE Magazine το 2018, ο Κάρλ Λάγκερφελντ είπε πώς ο μόνο άνθρωπος που μπορεί να σχεδιάσει για την Chanel, εκτός από μένα, είναι ο Τζέρεμι Σκοτ. Ο πρώην creative director της Moschino αποχώρησε από τον οίκο το 2023 και μια από τις λίγες φορές που εμφανίστηκε δημοσίως μετά από αυτό ήταν στο Met Gala του 2023, το οποίο ήταν προς τιμήν του Κάρλ Λάγκερφελντ.

Τέλος, στην πιο πιθανή τετράδα ανήκει και ο Χάιντερ Άκερμαν. Ο Λάγκερφελντ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη Vogue το 2010 πως έχει συμβόλαιο με τη Chanel για όλη του τη ζωή, οπότε το θέμα είναι σε ποιον θα ήθελε να παραδώσει τη σκυτάλη και εκείνη τη στιγμή ήθελε τον Χάιντερ Άκερμαν. Και ποιος δε θα τον ήθελε στον οίκο του ως creative director;

Υπάρχουν και άλλες δύο ονόματα που ακούγονται, λιγότερο δυνατά, αλλά και πάλι ίσως αυτές οι φωνές δυναμώσουν με τον καιρό. Μιλάμε για την Φίμπι Φίλο, η οποια όπου και αν πήγε διέπρεψε και την Σάρα Μπάρτον, η οποία μετά την αποχώρησή της από τον οίκο Alexander McQueen τον Σεπτέμβρη του 2023 είναι στον «αέρα». Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά για πιθανά ονόματα ή ραντεβού και να περιμένουμε τις αποφάσεις του οίκου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.