ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Jean Paul Gaultier Spring 2023 Couture: Το ασυναγώνιστο tailoring του Haider Ackermann και οι κρυμμένοι κορσέδες


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

26 Ιανουαρίου 2023

Jean Paul Gaultier Spring 2023 Couture: Το ασυναγώνιστο tailoring του Haider Ackermann και οι κρυμμένοι κορσέδες
Το show του Jean Paul Gaultier για την Spring 2023 Couture συλλογή του ανέλαβε να υλοποιήσει ο μοναδικός Haider Ackermann και το αποτέλεσμα δικαίωσε για ακόμα μια φορά τη φήμη του

Ο -εκπληκτικός κατά προσωπική άποψη- γεννημένος στην Κολομβία, Γάλλος σχεδιαστής μόδας Haider Ackermann είναι ο τέταρτος σχεδιαστής που αναλαμβάνει το Couture show Jean Paul Gaultier, μετά από μια σειρά άλλων καταξιωμένων σχεδιαστών όπως ο Olivier Rousteing, ο Glenn Martens και η Chitose Abe.

Με κοντινούς φίλους όπως τον Timothée Chalamet και την Tilda Swinton, όπως επίσης και celebrities σαν την Kylie Jenner στο κοινό, ο πιο relevant σχεδιαστής σήμερα παρουσίασε τη συλλογή, την οποία περιμέναμε όλοι με ανυπομονησία. Το Couture show για την άνοιξη του 2023 άνοιξε ένα total black look με ένα σακάκι με ουρά και πιέτες, οι οποίες θύμιζαν τεχνική οριγκάμι, το οποίο συνδύασε με μαύρα στιλέτο. Η συλλογή μέτρησε 35 looks, τα οποία είχαν όλα δημιουργηθεί με ένα και μόνο σκοπό: Να υμνήσουν τη μακρά καριέρα του Gaultier και τον αιώνιο -λογικά- αντίκτυπο που είχε και έχει στη μόδα.

Ο Ackermann έπαιξε με τις γραμμές σαν μικρό παιδί που χαίρεται να ανακαλύπτει και να πρωτοτυπεί. Στρογγυλά σχήματα στους ώμους έδιναν μια απόκοσμη, αλλά φιλική νότα, έντονα χρώματα ξεπετάγονταν εδώ κι εκεί, μέσα σε μια κατά τα άλλα μαύρη παλέτα, η τεχνική οριγκάμι είχε και άλλες στιγμές στην πασαρέλα και φυσικά οι παγιέτες έκαναν την εμφάνισή τους για ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα. Οι κορσέδες, το σήμα κατατεθέν του Jean Paul Gaultier, υπήρχαν στην πασαρέλα, αλλά ήταν επιμελώς κρυμμένοι. Το highlight του show ήταν, όπως άλλωστε είναι σωστό, το τελευταίο look για το οποίο ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Η ολόσωμη λευκή φόρμα με ασορτί κάπα και balaclava έμοιαζε με λευκό δέρμα δράκου ή με μια μελλοντική πανοπλία.

Δείτε παρακάτω το video με όλο το show.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.